Доступність посилання

ТОП новини

Сили оборони відбили 15 атак російських військ на Куп’янському напрямку протягом дня – Генштаб


Ілюстраційне фото. Артилеристи 44-ї окремої механізованої бригади ЗСУ на позиціях. Харківська область, 24 квітня 2024 року
Ілюстраційне фото. Артилеристи 44-ї окремої механізованої бригади ЗСУ на позиціях. Харківська область, 24 квітня 2024 року

Російські війська впродовж дня завдали сімох ракетних і 74 авіаційних удари по українських позиціях і цивільних цілях, а також 83 рази обстріляли їх із реактивних систем залпового вогню, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України увечері 11 травня.

Командування зафіксувало 108 бойових зіткнень на фронті від початку доби.

Зокрема, на Харківському напрямку російська армія атакувала за підтримки авіації сім населених пунктів: Стрілечу, Красне, Мороховець, Олійникове, Лук’янці, Гатище та Плетенівку.

Читайте також: Досвід України допомагає США вдосконалювати свою бронетехніку і ППО

«На Куп’янському напрямку нашими воїнами відбито 15 атак в районах населених пунктів Синьківка, Новоєгорівка, Іванівка Харківської області; Стельмахівка Луганської області, де ворог намагався покращити тактичне положення», – заявляє штаб.

Також Збройні сили відбили шість атак поблизу Макіївки, Невського та Серебрянського лісництва на Лиманському напрямку, а також 28 – на Бахмутському, поблизу Білогорівки, Верхньокам’янського, Спірного, Виїмки, Роздолівки, Андріївки, Іванівського, Часового Яру, Григорівки та Нового.

«На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито понад 20 атак в районах населених пунктів Новоолександрівка, Євгенівка, Сокіл, Новопокровське, Новоселівка Перша, Семенівка, Уманське, Нетайлове Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів», – йдеться в зведенні.

Читайте також: Жах посеред Європи. Чи можна було запобігти цій війні?

Сили оборони також стримували сім спроб російських загарбників прорвати оборону на Новопавлівському напрямку, в районі Костянтинівки, Красногорівки, Водяного та Урожайного.

Штаб зафіксував 11 атак Росії на Оріхівському напрямку – біля Старомайорського та Роботиного. Він також додає, що тривають спроби російських загарбників витіснити ЗСУ із плацдармів на лівобережжі Дніпра на Херсонщині – протягом доби зафіксували дві «безуспішні атаки на позиції наших військ» поблизу Кринок.

Командування звітує про удари авіації Сил оборони по артилерійському засобу, трьох радіолокаційних станціях та чотирьох районах зосередження військ Росії.

Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 11 травня розповів, що оборонні операції ЗСУ тривають на Харківщині: в районі прикордонних сіл Стрілеча, Красне, Мороховець, Олійникове, Лукʼянці, Гатище та Плетенівка. Також залишається особливо напруженою ситуація на Донеччині.

Форум

XS
SM
MD
LG