Доступність посилання

ТОП новини

Чи виступить Президент у парламенті? Про інвестфонди, приватні шахти і найгучніше пограбування. Огляд преси


Ірина Біла Київ, 5 лютого 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Кому Володимир Бойко хоче продати Маріупольський меткомбінат? Чи приховують своїх управлінців інвестфонди? Який відсоток вугілля в Україні видобувають приватні шахти?


Сьогодні повинна відкритися друга сесія Верховної Ради. І Президент планує виступити на ній з традиційним зверненням. Щорічним. Але заковика у тому, що глава держави може і не підступитися до трибуни. Опозиціонери поки що не відміняли її блокування. Прогнози парламентського дня пропонує газета «Вечірні вісті».

Володимир Бойко готує Маріупольський меткомбінат до продажу, стверджує «Інвестгазета». Видання пише, що з початку року підконтрольна йому компанія «Іллічсталь» почала викуповувати акції підприємства. Про те, кого називають головними претендентами на купівлю одного з найбільших меткомбінатів СНД, йдеться в статті «Соціалістичне майбутнє».

Глава Нацбанку Володимир Стельмах виконав свою обіцянку обнародувати інформацію про власників українських банків. Переважна більшість фінансових установ поділилася такою інформацією. Про те, як вплине це на фінансовий ринок і скільки зароблять сьогодні банки, також розповідає «Інвестгазета».

Зацікавилася таємницями інвестфондів газета «Діло».Незважаючи на надлишок інформації, наданої на сайтах відкритих інвестиційних фондів, про управлінців деяких фондів нічого газетярам дізнатися так і не вдалося. Докладніше про непрозорість фондів можна довідатись зі статті «Утаємничені менеджери інвестфондів».

Нині в Україні 45 % вугілля добувають приватні шахти. Сам же вуглевидобуток здебільшого є малорентабельним. Тож чи варто здійснювати подальшу приватизацію шахт? Про це розмірковує дописувач газети «Голос України» у статті «Вугілля легко не дається».

За часів незалежності України було написано дев’ять державних програм розвитку вітчизняного машинобудування. Однак профінансовані вони були лише на 14 відсотків, тобто кожне підприємство галузі отримало десь три тисячі гривень. Докладніше про проблеми машинобудування в України розмірковує автор публікації «АПК потребує вітчизняної сільгосптехніки», яку також друкує газета «Голос України».

Газета «Факти» розшукала очевидців найгучнішого пограбування останнього часу – викрадення 5 млн. грн. серед білого дня в самісінькому центрі Києва. Однак, чим більше міліція розслідує цю справу, тим більше у слідства сумнівів, чи не було це пограбування... інсценуванням?
XS
SM
MD
LG