Доступність посилання

ТОП новини

Італія на порозі дострокових парламентських виборів


За попередньою інформацією, вибори можуть відбутися 13-14 квітня. У середу від президента Італії очікують рішення про розпуск парламенту і призначення дати виборів.

За попередньою інформацією, вибори можуть відбутися 13-14 квітня.

У середу від президента Італії очікують рішення про розпуск парламенту і призначення дати виборів. Джорджо Наполітано виступав за створення тимчасового уряду для зміни виборчого закону. Але така ідея провалилася, оскільки спікер сенату Франко Маріні не зміг зібрати серед парламентарів достатньої більшості для втілення згаданої реформи. Тепер, наголошують оглядачі, дочасні вибори на основі старого закону неминучі.

Ця перспектива на руку правоцентристській опозиції, яка постійно була проти перехідного кабміну. Лідер Сильвіо Берлусконі сподівається втретє обійняти посаду прем’єр-міністра Італії. Лівоцентристи переконані, що вибори за старими правилам не сприятимуть утворенню міцної правлячої коаліції. Політична криза в Італії триває близько двох тижнів, відколи коаліція лівоцентристів втратила більшість у сенаті і глава уряду Романо Проді подав у відставку.
XS
SM
MD
LG