Доступність посилання

ТОП новини

Львівські підприємці інвестують в освіту


Галина Терещук Львів, 7 лютого 2008 (RadioSvoboda.Ua) – При Українському Католицькому Університеті у Львові відкривається бізнес-школа для підприємливих людей, які працюють у фінансовій, маркетинговій галузях, в управлінні персоналом. Інвестували гроші у бізнес-школу успішні львівські підприємці.

Лише 5 приватних підприємств у Львові змогли вийти зі своїм бізнесом за межі не лише області, але й України. Серед причин – у прикордонному регіоні бракує компетентних фахівців у всіх галузях. Професіонали виїжджають у столицю, а Львів відчуває інтелектуальне виснаження. зазначає генеральний директор ВАТ «Троттола» Ярослав Рущишин, фірма якого експортує жіночий одяг до європейських країн. Власне тому він ініціював створення при Українському Католицькому Університеті бізнес-школи. Адже потрібно виховувати культуру підприємництва, а Українська Греко-Католицька Церква і зокрема католицькі університети в Європі мають традицію ведення бізнес-шкіл.

«Нам треба бити корупцію з другого боку, створювати середовище, де корупція не матиме підстав для розвитку, вона буде, але не матиме поживи. Люди, які закінчать бізнес-школу, оперуватимуть іншою мовою», – наголосив Ярослав Рущишин.

Львівська бізнес-школа, яка відкриється цього місяця, надаватиме навчальні та консалтингові послуги. Викладатимуть успішні бізнесмени, економісти, духовні особи і не лише з України, але й запрошуватимуть викладачів із Європи та США. У школі навчатимуться на платній основі 30 управлінців з усієї України. Навчання відбуватиметься за двома програмами – короткотермінові 4-денні і, починаючи з квітня, річні.

Українське підприємництво мають перейняти люди талановиті та чесні

Згідно з соціологічними опитуваннями, у львів’ян найбільш негативне ставлення до бізнесменів. Отець-ректор Українського Католицького Університету Борис Гудзяк пояснює це тим, що певна група людей, так званих підприємців, встигли захопити державну власність.

«Українське підприємництво мають перейняти люди талановиті та чесні», – зазначає Борис Гудзяк.

Добра і якісна освіта потрібна саме чесному бізнесу, якому сьогодні найскладніше в Україні, зауважив Олег Денис, виконавчий директор корпорації «СофтСерв»: «Ми у школу бізнесу направлятимемо спеціалістів на навчання, бо потребуємо професійних менеджерів».

Розвиток економіки у взаємозв’язку з культурним і духовним є унікальною справою для становлення суспільства та нації, переконані ініціатори бізнес-школи у Львові.
XS
SM
MD
LG