Доступність посилання

ТОП новини

Кандидат у президенти США Джон МакКейн закликає допомогти Грузії і Україні вступити в НАТО


Республіканець Дж. МакКейн розповсюдив програмну заяву, в якій закликав встановити новий глобальний порядок, допомогти Грузії і Україні вступити у НАТО, визнати незалежність Косова, а також заснувати глобальну Лігу демократій на чолі з державами НАТО для захисту і просування принципів демократії у світовому масштабі. Заяву Дж. МакКейна поширили у Вашингтоні «замість його щорічної промови на Мюнхенській конференції з безпеки, в якій він брав участь упродовж багатьох років».


Республіканець Дж. МакКейн розповсюдив програмну заяву, в якій закликав встановити новий глобальний порядок, допомогти Грузії і Україні вступити у НАТО, визнати незалежність Косова, а також заснувати глобальну Лігу демократій на чолі з державами НАТО для захисту і просування принципів демократії у світовому масштабі.

Заяву Дж. МакКейна поширили у Вашингтоні «замість його щорічної промови на Мюнхенській конференції з безпеки, в якій він брав участь упродовж багатьох років».

«Сьогодні нам необхідне відродження НАТО, ренесанс трансатлантичних взаємин для розширення миру, процвітання і демократії далеко в 21 століття», – йдеться в заяві.

Заявивши про те, що «перший крок до відродженого НАТО може бути зроблений на саміті (НАТО) в Бухаресті», Дж. МакКейн повідомив, що вважає важливим для Північноатлантичного альянсу виступити з низкою ініціатив, зокрема щодо Грузії й України, Косова і Сербії, Афганістану, з розширення НАТО, а також нового «глобального партнерства». «Грузія і Україна висловили прагнення приєднатися до Плану з членства в НАТО, і ми повинні запропонувати їм це зробити на саміті», – вважає кандидат у президенти США.

За словами Дж. МакКейна, «у Грузії й України важкі сусіди, у них є внутрішні проблеми, це молоді демократії, і їхній шлях уперед буде важким, але вони повинні знати, що ми підтримуватимемо кожен їхній крок на цьому шляху, і ми можемо це їм показати в Бухаресті, підтримавши їхні прагнення».
XS
SM
MD
LG