Доступність посилання

ТОП новини

В України немає боргів перед Росією за отриманий газ


– заявив в ефірі Радіо Свобода колишній міністр палива і енергетики України, народний депутат з фракції Партії регіонів Юрій Бойко. Сьогодні у Москві керівник «Нафтогазу України» Олег Дубина має провести переговори з керівництвом російського «Ґазпрому». Перший віце-прем’єр Олександр Турчинов напередодні повідомив, що «Нафтогаз України» готовий погасити заборгованiсть, яка накопичилася при колишньому урядi, в обмiн на прямий контракт із «Ґазпромом». Напередодні «Ґазпром» заявив, що припинить поставки палива до України з 12 лютого, якщо ситуація із заборгованістю за газ не буде врегульована.


В України немає боргів перед Росією за отриманий газ, – заявив в ефірі Радіо Свобода колишній міністр палива і енергетики України, народний депутат з фракції Партії регіонів Юрій Бойко.

«По перше в нас немає ніяких боргів сьогодні, і швидко так давати згоду на погашення боргів – це я вважаю помилкою. Тому що потрібно оформити документи, потім з‘ясувати ситуацію і потім вже розмовляти про оплату. На першому місці сьогодні стоїть проблема оформлення документів. Тобто, відхід від ситуації з несанкціонованим відбором газу, з цим соромом, якого ми вже давно не мали. Тому, я вважаю передчасними заяви, що давайте ми погасимо щось там. Давайте ми спершу оформимо документи. А потім вже будемо розмовляти».

Сьогодні у Москві керівник «Нафтогазу України» Олег Дубина має провести переговори з керівництвом російського «Ґазпрому».

«Сторони обговорять технiчнi умови постачання природного газу до України, а також його транзиту до країн Європи», – повiдомив речник «Нафтогазу України».

Перший віце-прем’єр Олександр Турчинов напередодні повідомив, що «Нафтогаз України» готовий погасити заборгованiсть, яка накопичилася при колишньому урядi, в обмiн на прямий контракт із «Ґазпромом».

Напередодні «Ґазпром» заявив, що припинить поставки палива до України з 12 лютого, якщо ситуація із заборгованістю за газ не буде врегульована.

Борг, за версією російської сторони, наближається до пів мільярда доларів.

Матеріали до теми:

•&nbsp Олександр Турчинов: «Нафтогаз України» готовий погасити заборгованiсть, що накопичилася при колишньому урядi, в обмiн на прямий контракт із «Ґазпромом» •&nbsp Де закінчується газ і починається політика? • Звідки газ? І звідки борг? • Експерт Андерс Ослунд: За суперечкою навколо газу стоїть питання «РосУкрЕнерго» • Україна може залишитися без газу? • Борг, про який заявляє «Ґазпром», пов’язаний з тим, що з 1 січня «Нафтогаз» не уклав договори із компанією посередницею «УкрГазЕнерго»
XS
SM
MD
LG