Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада у вівторок затвердила план роботи другої сесії


За таке рішення проголосували 427 депутатів після того, як спікер Арсеній Яценюк відкрив вечірнє засідання Верховної Ради.


За таке рішення проголосували 427 депутатів після того, як спікер Арсеній Яценюк відкрив вечірнє засідання Верховної Ради.

До того Партія регіонів блокувала роботу Верховної Ради.

Однак пізніше лідер фракції Віктор Янукович заявив, що «Регіони» готові до розгляду соціальних законопроектів без розгляду питання НАТО.

Закриваючи вечірнє засідання, спікер Арсеній Яценюк оголосив, що наступне засідання парламенту відбудеться вранці 13 лютого.

Перед закриттям засідання між депутатами вибухнула дискусія щодо доцільності проведення засідання 13 лютого й порядку денного цього засідання.

Заступник голови фракції Партії регіонів Олександр Єфремов зазначив, що його сила наполягає на розгляді Верховною Радою питання НАТО й створення слідчої комісії Ради з розслідування діяльності міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

А лідер фракції Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» В’ячеслав Кириленко наголосив, що Верховна Рада ухвалила календарний план роботи другої сесії й повинна проводити пленарні засідання до 15 лютого.

«Якщо цей тиждень пленарний, то голова Верховної Ради, не запитуючи в Партії регіонів, скликає в середу, четвер і п''ятницю пленарні засідання», – дорікнув він спікеру за його спробу погодити дату наступного засідання.

Коаліція виступила за необхідність розгляду 13 лютого всіх президентських законопроектів, а опозиція наполягала на розгляді питання НАТО.

Матеріали до теми:

• Тарас Березовець: «Причиною того, що зараз відбувається у Верховній Раді є бажання певних політичних сил переформатувати нинішню коаліцію»
XS
SM
MD
LG