Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чи можна довіряти рекламі про дешеві кредити? Які напрямки язичників існують сьогодні в Україні? День Святого Валентина: «за» чи «проти»?


Ірина Біла Київ, 14 лютого 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Москва потроху визнає українську присутність у Криму, зазначає газета «Україна молода». Володимир Путін із боями відступає: якщо раніше Севастополь називали містом винятково «російської слави», то днями Володимир Володимирович обмовився, що «сложно прєдставіть в городє нашей російско-украінской боєвой слави Севастополє... бази НАТО». «Президент Росії здав таки Україні частину Севастополя, і частину бойової слави», – визнають журналісти.

Дописувач газети «Голос України» стверджує, що гуманітаризація за останні 15 років охопила і технічні ВНЗ. Вони врятувалися від загибелі за рахунок прийому контрактних студентів на професії, які стали модними. Водночас конкурс на інженерні спеціальності знизився до мінімуму, а різко зріс на економічні, юридичні, соціологічні та інші. Про причини йдеться в статті «Гуманітаризація технічних вузів насторожує».

Рекламуючи кредити, банкіри обіцяють мінімальні відсоткові ставки і максимально швидке ухвалення рішень про видачу позики. Насправді ж все відбувається навпаки, стверджує «Газета 24», деякі кредити коштують втричі дорожче рекламної ціни, а рішення про видачу позики клієнти чекають місяцями. Інколи при рекламі в 0% річних ціна може сягнути 100% в рік.

Древня дохристиянська традиція поклонятися багатьом богам існує в Україні до сьогодні. Загальна кількість т.зв. неоязичників кілька тисяч, однак ця релігійна течія активно розвивається, зазначає газета «Діло». Нині існує три основні напрямки язичників: Родове Вогнище, Об’єднання Рідновірів та РУНВіра. Хто з них має найбільше прихильників – про це пише автор статті «Люди, що моляться Перуну і Велесу».

Чи святкують українці найромантичніше свято року – День закоханих? Цим питанням зацікавилася газета «День». З одного боку, старше покоління українців говорить, що їм нав`язують чужі традиції та релігійні вподобання. З іншого – чому ж свято «не українське», якщо вже 227 років мощі священномученика Валентина зберігаються у Самборі, на Львівщині. Про те, хто з українських письменників і співаків вшановує це свято, а хто категорично не сприймає, читайте в матеріалі «День Святого Валентина: «за» чи «проти»?».
XS
SM
MD
LG