Доступність посилання

ТОП новини

Бути чи не бути угоді про розблокування парламенту?


Тетяна Ярмощук Київ, 18 лютого 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Чи підпишуть депутати угоду про поновлення роботи парламенту? Поки що консенсус народних обранців з приводу її тексту та й взагалі необхідності такого документу відсутній.


Угода про поновлення роботи парламенту або перспектива його розпуску. З такою пропозицією Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк звернувся до лідерів парламентських фракції: «Якщо ми з вами не знайдемо компромісу, а фактично ми вже перебуваємо на межі компромісу, всі засоби та методи практично вичерпані, то ми отримаємо наступний варіант розвитку подій: з соромом за 30 днів вся країна говоритиме про те, що цей парламент не годиться, і є конституційні підстави для того, щоб його розпустити».

«У понеділок нічого не підпишуть»


Представники Партії регіонів допускають, що підпишуться під угодою. За умови, що її змінять. Регіонал Михайло Чечетов: «Це наївно думати, що у понеділок цю угоду хтось підпише. У понеділок може лише зібратися робоча група, яка й займатиметься написанням конструктивного змісту цієї угоди, яку можна буде всім політичним силам підписати і розблокувати парламент. У будь-якому випадку, у цій угоді має бути виписаний алгоритм щодо НАТО».

«Угода? А навіщо?»


Представники ж Блоку Юлії Тимошенко не в захваті від запропонованої спікером ідеї. На думку бютівця Олега Ляшка, ніякої угода підписувати не потрібно: «Ніяких угод не потрібно. Не знаєш, як діяти? Потрібно діяти за Регламентом ВР та за Конституцією. Є затверджений графік роботи, будь ласка – беріть і працюйте. Думаю, що потрібно проводити дострокові вибори, та й все».

Про готовність підписатися під угодою заявили представники НУНСу. КПУ підписувати угоду не буде. Володимир Литвин каже, що його політична сила могла б підписатися, але він не вірить у її дієвість.

Блокада Верховної Ради триває вже понад чотири тижні. Свої дії опозиція мотивує листом Президента, Прем’єра та спікера про приєднання України до Плану дій щодо членства у НАТО.

Матеріали до теми:

• Коаліція могла б підписати політичну угоду про розблокування роботи парламенту, опозиція ж не вважає, що це вирішить проблему
XS
SM
MD
LG