Доступність посилання

ТОП новини

Чи створить Віктор Балога ще одну пропрезидентську партію?


Чи поповниться політична арена ще однією пропрезидентською партією під проводом Віктора Балоги? Якщо так, то що це буде за політична сила? Хто увійде до її лав? Чи це стосується лише колишніх соратників Балоги по НУНС, чи сюди можуть увійти і представники інших політичних сил? Представники двох політичних сил (НУНС і ПР), а також аналітик пробують спрогнозувати майбутній розвиток подій. І ось що з цього вийшло...

Тетяна Ярмощук


Тема створення нової партії активно почала обговорюватися після того, як керівник президентського Секретаріату Віктор Балога заявив про вихід із Народного Союзу «Нашої України». Подейкують, що це має бути пропрезидентська політична сила центристського спрямування.

Поки що – все в тумані


Втім, на думку представника НУНСу Володимира Ар’єва, крок Віктора Балоги пов’язаний із тим, щоб змусити інших партійців створити єдину партію на базі блоку, про що говорилося раніше: «Навряд чи це щось інше, ніж поштовх до дій, щоб ця партія почала створюватися. Можливості того, що до цієї партії приєднаються несподівані персони, я не виключаю. Але гадати, хто, що, де, як, на сьогоднішній день дуже рано, тому що події можуть розвиватися найнесподіванішим шляхом».

Тим часом, регіонали переконують, що їхні представники не братимуть ніякої участі у створенні іншої партії. Юрій Мірошниченко:

«Я виключаю, що представники Партії регіонів братимуть участь у створенні якоїсь іншої політичної сили. Від добра добра не шукають. Партія регіонів є сталою та стабільною. Багато з політиків, які представляють інші, менші політичні сили, будуть шукати себе якраз у Партії регіонів, а не навпаки».

«Я не бачу у пана Балоги потенціалу бути політичним креатором»

Створити партію та дати їй гарну назву можна, каже політичний експерт Андрій Єрмолаєв, проте підстав говорити про формування нової креативної політичної сили,на його думку, сьогодні немає:

«По-перше, я не бачу команди. По-друге, я не бачу у пана Балоги потенціалу бути політичним креатором. Якщо Президент Ющенко не очолить цю політичну силу, це не зможе стати подією, і навряд чи вплине на підсумки майбутніх парламентських перегонів. Що ж стосується використання цього ресурсу для забезпечення президентської перемоги, то без допомоги еліти Сходу ця політична сила не впорається з цим завданням. Тому, на жаль, це черговий проект партії влади з опорою на адмінресурс і з утопією допомогти своєму патрону, який так і не став лідером помаранчевого табору».

Минулої п’ятниці керівник президентського Секретаріату Віктор Балога заявив про вихід з «Нашої України». При цьому він зазначив, що має конкретні політичні плани і залишається людиною Президента.
XS
SM
MD
LG