Доступність посилання

ТОП новини

Голова Львівської облдержадміністрації подав у відставку


Галина Терещук Львів, 19 лютого 2008 (RadioSvoboda.Ua ) – Голова Львівської обласної державної адміністрації Петро Олійник сьогодні подав у відставку. Він написав заяву на ім’я Президента України Віктора Ющенка на звільнення за власним бажанням. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА. Як сприйняли відставку Петра Олійника у Львові і які прогнози місцевих політологів.

Петро Олійник
Виїжджаючи сьогодні зранку до Київа на засідання Кабміну з питань підготовки до «Євро-2012», Петро Олійник не підозрював, що подасть у відставку. Його заява здивувала депутатський корпус облради та його однопартійців із «Нашої України», обласний осередок якої очолює Петро Олійник. Хоча про ймовірну відставку керівника Львівщини активно почали говорити ще після останніх парламентських виборів, коли «НУНС» програла БЮТ за результатами голосування. А в грудні Петро Олійник став об’єктом для критики уже з боку однопартійців.

Неодноразово у розмові з кореспондентом Радіо Свобода пан Олійник наголошував про свої не вельми добрі стосунки з главою Секретаріату Президента Віктором Балогою.

Відставка львівського керівника, на думку експертів, пов’язана із тиском на Петра Олійника з боку Віктора Балоги. У цьому переконаний і політолог Юрій Шведа. За його словами, Секретаріат Президента намагається на керівні посади поставити своїх людей, як це є на Тернопільщині.

«Фактично Балога розставляє свої кадри, які забезпечуватимуть певний результат на майбутніх президентських виборах», – зазначив Юрій Шведа.

Олійник найдовше керував Львівщиною

Новий керівник Львівщини (нині називають кілька прізвищ місцевих і київських політиків), на думку політологів, і очолить майбутню партію Віктора Балоги.

Депутат Львівської облради Андрій Рожнятовський зауважив: «Звільнення Олійника – це чвари і черговий бруд, щоб підняти ту чи іншу кандидатуру. Буде важко знайти таку людину, яка задовольнила б Президента і його Секретаріат».

Кандидатура на посаду голови Львівської ОДА має задовольнити і місцевий політикум, зазначають більшість депутатів. Оскільки головою облради є представник «Нашої України», то логічно, якби адміністрацію очолив представник БЮТ. Оскільки саме цій політичній силі, за результатами останніх виборів найбільше довіряють виборці. Але, за словами політолога Юрія Шведи, «кандидатуру від БЮТ у Секретаріаті не розглядатимуть».

Петро Олійник очолював Львівську область 3 роки. Це найдовший термін із-поміж усіх його попередників.
XS
SM
MD
LG