Доступність посилання

ТОП новини

У Москві лідери країн СНД спробують домовитись про реформування Співдружності


Неформальна зустріч лідерів країн-членів СНД має відбутися 22 лютого.


Про це повідомив заступник глави Секретаріату Президента України Олександр Чалий. Неформальна зустріч лідерів країн-членів СНД має відбутися 22 лютого. За словами Чалого, вона проходитиме у закритому режимі і триватиме півтори години. У зустрічі візьме участь Президент України Віктор Ющенко, який прибув до Москви у четвер.

За даними Олександра Чалого, порядок денний зустрічі є вільним. Водночас вже відомо, що Президент Росії Володимир Путін виступить з промовою щодо характеристики розвитку СНД. Також планується виступ виконавчого секретаря СНД Сергія Лебедєва з інформацією про план реалізації нової концепції реформування СНД.

Як зазначив Чалий, Віктор Ющенко планує на зустрічі порушити питання підвищення ефективності економічного співробітництва в рамках СНД, а також висловиться за те, аби угода про вільну торгівлю в рамках СНД працювала без вилучень і обмежень на принципах і за нормами Світової організації торгівлі.

Також глава Української держави порушуватиме питання щодо посилення співпраці в галузі енергетики, у тому числі розбудови існуючих та створення нових транспортних коридорів; про нові підходи до тарифної політики на транспортування енергоносіїв.

Олександр Чалий зауважив, що особливу увагу у виступі Президента буде приділено і соціальним питанням, таким як пенсійне забезпечення, трудова міграція тощо.

Віктор Ющенко також має намір закликати всіх лідерів СНД «бути разом з Україною» в час відзначення 75 роковин Голодомору, а також звернеться з пропозицією ухвалити єдиний документ СНД з цього питання.

Матеріали до теми:

• Президент Росії закликає Київ створити для російських інвесторів умови, які мають українські інвестори
XS
SM
MD
LG