Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Як Дмитро Медведєв двірником підробляв; про СНД і «парад суверенітетів»; ВОЗ: залежність від азартних ігор є хворобою.


Ірина Біла Київ, 22 лютого 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Де підробляв студентом Дмитро Медведєв? Чи здійснив міністр культури Василь Вовкун кадрові чистки у своєму відомстві? Як боротися з ігроманією?


«Газета по-українськи» стверджує, що українсько-російські відносини вже давно перетворилися на арену внутрішньополітичної боротьби. Загострення суперечностей між Кабміном і Банковою напередодні московських вояжів, взаємні шпильки, спроба зірвати візит Прем’єра до Росії... У таких умовах про ефективне протистояння російському натиску говорити не доводиться, зазначає видання. Про наслідки такої політики йдеться в статті «Проти Кремля треба йти єдиним фронтом».

«Дмитро Медведєв: «Під час навчання в університеті я підробляв двірником. Певний час підмітав територію навколо кінотеатру «Прибой». Гарне заняття!» Інтерв’ю зі ймовірним президентом Російської Федерації пропонує газета «Факти».

Кадрові пертурбації, які струшували інші міністерства одразу після приходу нового уряду, Міністерство культури не зачепили – тут усі залишилися на своїх місцях. Міністр Василь Вовкун поки втілює свої плани через команду радників. Що змінилося в кабінеті міністра? Які матеріальні і культурні цінності в першу чергу переніс на своє робоче місце міністр-колекціонер, режисер і взагалі творчий чоловік? Про це він розповів читачам газети «Україна молода». Стаття називається «Вовкун і його команда».

Оголошенню незалежності Косова аплодують у самопроголошених республіках пострадянського простору. Абхазія, Південна Осетія та Придністров’я заявили, що тепер і вони повинні отримати міжнародне визнання. «Газета 24» з’ясовувала, чи загрожують СНД «парад суверенітетів» і нові збройні конфлікти. Про це пише автор статті «Кому загрожує косовський бумеранг?»

Згідно з висновками Всесвітньої організації охорони здоров''я, залежність від азартних ігор, науковою мовою —лудоманія, є хворобою. Наслідки від якої анітрохи не менш небезпечні, ніж, скажімо, від алкоголізму чи наркоманії. Лише за даними офіційної статистики, на 500 тисяч киян припадає 25 тисяч залежних від гри на автоматах. Враховуючи ж доступність останніх, можна сміливо стверджувати, що кількість «ігроманів» збільшується кожного дня. Насамперед у групі ризику молоді люди. Про те, як можна зупинити цю хворобу, розповідає газета «День». Стаття називається «Одноруких бандитів» — за межі міста».
XS
SM
MD
LG