Доступність посилання

ТОП новини

Іран відкидає заклики до нових санкцій ООН


Такі санкції були б «юридично й технічно безпідставні», заявив у суботу представник Верховної ради національної безпеки Ірану. У п’ятницю Міжнародна агенція з атомної енергії оголосила, що Іран так і не прояснив усіх дуже важливих питань щодо його ядерної програми, які становлять «серйозне занепокоєння». Державний секретар США Кондоліза Райс у відповідь на цей звіт заявила, що він виправдовує запровадження проти Ірану третього пакету санкцій.

Такі санкції були б «юридично й технічно безпідставні», заявив у суботу представник Верховної ради національної безпеки Ірану Джавад Валіді.

У п’ятницю Міжнародна агенція з атомної енергії оголосила, що Іран так і не прояснив усіх дуже важливих питань щодо його ядерної програми, які становлять «серйозне занепокоєння».

У звіті МАГАТЕ мовиться, що Тегеран продовжує збагачення урану всупереч вимогам ООН і випробовує нові центрифуги, щоб прискорити цей процес.

Державний секретар США Кондоліза Райс у відповідь на цей звіт заявила, що він виправдовує запровадження проти Ірану третього пакету санкцій.

Представники п’яти країн – постійних членів Ради Безпеки ООН і Німеччини мають у понеділок обговорити в Вашингтоні питання про нові санкції.

Франція і Велика Британія вже подали проект резолюції Ради Безпеки про третій пакет санкцій проти Ірану.

Речник Держдепартаменту США заявив, що його країна домагатиметься якнайскорішого голосування щодо цієї резолюції.

Сполучені Штати Америки й деякі інші країни звинувачують Іран у провадженні таємної програми створення ядерної зброї під прикриттям заяв про мирну атомну енергетику.

Тегеран відкидає ці звинувачення і заявляє про своє право на мирні атомні дослідження.
XS
SM
MD
LG