Доступність посилання

ТОП новини

Президент Вірменії звинувачує опозицію в намаганні захопити владу


Дії уряду будуть «рішучими й твердими, щоб зберегти стабільність і конституційний лад у державі», заявив Роберт Кочарян. У суботу десятки тисяч людей четвертий день поспіль демонстрували в центрі вірменської столиці Єревана, вимагаючи скасувати результати вівторкових президентських виборів.

Дії уряду будуть «рішучими й твердими, щоб зберегти стабільність і конституційний лад у державі», заявив Роберт Кочарян.

У суботу десятки тисяч людей четвертий день поспіль демонстрували в центрі вірменської столиці Єревана, вимагаючи скасувати результати вівторкових президентських виборів.

На виборах, за офіційними результатами, переміг кандидат влади, Прем’єр-міністр Серж Сарґсян із майже 53 відсотками голосів відразу в першому колі.

Його головний суперник, колишній Президент Вірменії Левон Тер-Петросян, який отримав 21 з половиною відсоток, вимагає провести нові вибори, заявляючи про масові фальсифікації, залякування виборців і побиття його активістів.

Міжнародна місія спостереження за виборами у складі представників Бюро з демократичних інституцій і прав людини ОБСЄ, Парламентської Асамблеї Організації з безпеки і співпраці в Європі, Парламентської Асамблеї Ради Європи і Європейського Парламенту оголосила, що вибори відбулися «переважно відповідно до міжнародних зобов’язань» Вірменії, хоча й звернула увагу на чимало недоліків.
XS
SM
MD
LG