Доступність посилання

ТОП новини

Парламент проведе погоджувальну раду наступного тижня, 3 березня


Так вирішили в понеділок лідери фракцій і голова Верховної Ради Арсеній Яценюк на засіданні круглого столу. Тоді ж представники фракцій мають підписати угоду про розблокування парламенту. Опозиція обіцяє розблокувати роботу Верховної Ради після того, як буде ухвалена постанова щодо НАТО. Через блокування опозицією трибуни, востаннє засідання Верховної Ради відбулося 13 лютого. За Конституцією, якщо парламент не працюватиме упродовж 30 днів, глава держави матиме право його розпустити.

Депутати Верховної Ради домовляються про компроміс
Так вирішили в понеділок лідери фракцій і голова Верховної Ради Арсеній Яценюк на засіданні круглого столу. Тоді ж представники фракцій мають підписати угоду про розблокування парламенту. Опозиція обіцяє розблокувати роботу Верховної Ради після того, як буде ухвалена постанова щодо НАТО.

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив: «Кожен із народних депутатів повинен висловити свою точку зору, і спосіб голосування повинен бути піднятою рукою, щоб ми побачили обличчя кожного, хто як і які інтереси захищає у нашій державі. Зал буде розблоковано, як тільки це питання буде поставлене у порядок денний першим, і воно буде розглянуто з пропозиціями всіх політичних сил і партій».

Коаліція ж готова брати участь у голосуванні всіх зареєстрованих постанов щодо НАТО.

Лідер БЮТу Іван Кириленко зауважив: «Або єдина узгодження постанова буде, раз це камінь спотикання, або всі шість, які сьогодні є будуть проголосовані у залі, і яка більше набере, та і пройде».

Тим часом у «Нашій Україні – Народній самообороні» сумніваються, що наступного тижня Партія регіонів розблокує роботу парламенту

Лідер НУНСу В’ячеслав Кириленко зазначив: «Лідери фракцій, які не входять до коаліції не готові до сприйняття тих, здебільшого компромісних пунктів, які внесені до політичної угоди Головою Верховної Ради. Ми, звичайно, дали своїх експертів, які можуть працювати цілодобово, але ми не впевнені, що і в понеділок Партія регіонів знову не порушить питання про заблокування роботи пленарних засідань. Більше того, мені здається, що результати цього круглого столу здебільшого вказують на таке».

Через блокування опозицією трибуни, востаннє засідання Верховної Ради відбулося 13 лютого.

За Конституцією, якщо парламент не працюватиме упродовж 30 днів, глава держави матиме право його розпустити.

Керівник Секретаріату глави держави Віктор Балога в інтерв’ю телеканалу «Інтер» заявив, що Президент не терпітиме бездіяльності Верховної Ради.

Зокрема, Віктор Балога не виключив проведення ще одних дострокових виборів, якщо робота парламенту й надалі буде паралізована.

Матеріали до теми:

• Крок вперед чи біг на місці? Коаліція та опозиція почали напрацьовувати текст політичної угоди •&nbsp Коаліція та опозиція сідають за стіл переговорів
XS
SM
MD
LG