Доступність посилання

ТОП новини

Чого найбільше зараз бояться українці? Кому в Україні жити добре? Хто підкорює українські телевежі?


Ірина Біла Київ, 26 лютого 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Чого найбільше зараз бояться українці? Кому в Україні жити добре? Хто підкорює українські телевежі? Про це читайте в сьогоднішній українській пресі.

Українців найбільше турбує зростання цін і комунальних тарифів, виплати зарплат і пенсій, втрата роботи, а не, скажімо, встановлення диктатури. Докладніше з соціологічними дослідженнями читачів знайомить «Газета по-українськи». Стаття так і називається: «Чого найбільше зараз бояться українці?»

«Кому в Україні жити добре, знають ревізори КРУ» – у публікації під таким заголовком газета «Голос України» розповідає про факти розкрадання і нецільового використання бюджетних коштів. Зокрема, перевіривши Міністерство фінансів, ревізори виявили мільйонні збільшення кошторисних витрат на оздоблення будинку міністерства, облаштування кабінетів тощо. Які ще урядові структури не бережуть народні гроші, читайте в сьогоднішньому числі парламентської газети.

Уряд планує підпорядкувати державний Концерн радіомовлення і телебачення Міністерству транспорту і зв’язку. Зараз, як уточнює газета «Діло», підприємство є в сфері управління Держкомітету з питань телебачення і радіомовлення. Однак це питання в останню мить було виключене з порядку денного. Причина – втручання Секретаріату Президента. Про те, що їм там не сподобалось, йдеться у статті «Йосип Вінський підкорює телевежі».

Європейські консульства вирішили самі відбирати страхувальників для українських туристів. Як інформує «Газета 24», з цього тижня, щоб отримати шенґенську візу, доведеться купувати страховку лише в акредитованих компаній. До цього списку увійшли 35 компаній страхувальників.

Сьогодні Блаженнійший кардинал Любомир Гузар зустрічає своє 75-річчя. Журналісти газети «Україна молода» розпитували його, чи не шкодує кардинал про обраний ним життєвий шлях. Треба вірити, треба не впадати у відчай, наголошує Любомир Гузар. Адже хто сіє печаль, печаль і пожне.
XS
SM
MD
LG