Доступність посилання

ТОП новини

Уряд подав Президентові звіт про погашення газових боргів перед Росією в письмовому вигляді


Документ голові держави представив перший віце-прем’єр Олександр Турчинов, оскільки Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко захворіла.

Як повідомила прес-секретар Прем’єр-міністра Марина Сорока, документ голові держави представив перший віце-прем’єр Олександр Турчинов, оскільки Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко захворіла.

Турчинов також замість неї проводить засідання Кабміну.

Водночас міністр палива та енергетики Юрій Продан заявив, що «Нафтогаз» сьогодні погасить усю заборгованість, окрім сум, які оскаржуються сторонами.

Учора Президент надіслав урядові телеграму з вимогою терміново розрахуватися за газ і відзвітувати про це сьогодні вранці.

А перед цим Віктор Ющенко мав телефонну розмову з Президентом Росії Володимиром Путіним. За словами керівника президентського Секретаріату Віктора Балоги, Путін заявив, що оплата за газ неадекватна заборгованості України, а відтак сьогодні компанія «Газпром» може припинити його постачання.

Водночас речник «Газпрому» Сергій Купріянов учора ж заявив, що постачання палива може скоротитися на чверть із третього березня, якщо ситуацію з боргами не врегулюють.

Олександр Турчинов заявляв учора, що Україна розрахувалася за газ, спожитий минулого року. Проте компанія-посередник «Укргаз-Енерго» в відповідь наголосила, що «Нафтогаз України» все одно боргує майже 3 мільярди 400 мільйонів гривень.

Матеріали до теми:

• «Газпром»: Проблеми з газом для України тільки загострюються • Напруженість у газових відносинах із Росією поки що зняли, вважає Президент • Олександр Турчинов: Уряд далі наполягає на усуненні посередників із газового ринку • Олександр Турчинов: Україна повністю погасила борг за газ, спожитий у минулому році • В Україні знову запахло газом. З усіх боків • Російський «Газпром» може від понеділка, 3 березня, на чверть скоротити постачання газу в Україну
XS
SM
MD
LG