Доступність посилання

ТОП новини

Богдан Батрух: Не більш як 16 кінотеатрів України взяли участь в акції протесту проти українського перекладу фільмів


Такі дані генеральний директор дистриб’юторської компанії “B&H Film Distribution” повідомив в інтерв’ю Радіо Свобода. Раніше сьогодні генеральний директор однієї з компаній – власників кінотеатрів Антон Пугач заявив, що страйк протесту почали 36 кінотеатрів у 18 містах України.

Такі дані генеральний директор дистриб’юторської компанії “B&H Film Distribution” повідомив в інтерв’ю Радіо Свобода.

Він назвав це «великим провалом» організаторів акції, в якій, за словами цих організаторів, мали взяти участь 36 кінотеатрів.

За словами Батруха, викликає «колосальний оптимізм» те, що до неї приєднався такий незначний відсоток із більш як 150 сучасних кінотеатрів України.

Раніше сьогодні генеральний директор однієї з компаній – власників кінотеатрів Антон Пугач заявив, що страйк протесту почали 36 кінотеатрів у 18 містах України.

За його словами, кінотеатри призупинили роботу на один день, протестуючи проти заборони Міністерства культури й туризму видавати дозволи на поширення й показ фільмів, не перекладених українською мовою.

Протест, сказав він, стосується не перекладу фільмів українською в цілому, а пункту, який забороняє прокат іноземних фільмів, дубльованих російською, за наявності субтитрів українською мовою.

Пугач назвав серед учасників страйку, зокрема, 1 київський кінотеатр, 6 дніпропетровських, 4 харківські, по 3 в Донецьку й Запоріжжі і 2 в Кривому Розі.

Водночас стало відомо, що Дніпропетровськ і Одеса взагалі відмовився від страйку, а в інших містах припинили роботу лише поодинокі кінотеатри.

Зокрема, значно обмеженою вийшла акція в Луганську, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Минулого місяця Мінкультури заборонило Держслужбі кінематографії видавати дозволи на поширення й демонстрацію фільмів, не перекладених українською мовою.

Наприкінці минулого року Конституційний Суд визнав незаконним поширення й показ іноземних фільмів, не дубльованих, не озвучених або не субтитрованих українською мовою.

Закон, який висуває таку вимогу, чинний в Україні вже близько 10 років, але досі не виконувався.
XS
SM
MD
LG