Доступність посилання

ТОП новини

У Києві стартує форум «Україна – Європа»


Тетяна Ярмощук Сьогодні у Києві розпочнеться дводенний Міжнародний форум «Україна – Європа». Для участі у ньому до української столиці з’їхалася низка відомих людей. На відкритті буде присутній і Президент Віктор Ющенко. Енергетична безпечна, інвестиції, відносини України з Європою та Росією… Це ті питання, які обговорюватимуть під час Міжнародного форуму «Україна – Європа».


Сьогодні у Києві розпочнеться дводенний Міжнародний форум «Україна – Європа». Для участі у ньому до української столиці з’їхалася низка відомих людей. На відкритті буде присутній і Президент Віктор Ющенко.

Енергетична безпечна, інвестиції, відносини України з Європою та Росією… Це ті питання, які обговорюватимуть під час Міжнародного форуму «Україна – Європа».

Як каже один з організаторів заходу, голова Ради Нацбанку Петро Порошенко, ця подія викликала чималий інтерес іноземців. За його словами, зареєстровано понад 450 учасників.

Петро Порошенко на Форумі «Україна – Європа» у Вроцлаві 2007 року
(forum-ekonomiczne.pl)
«Та зацікавленість не буде просто дискусією, вона виллється у конкретні, практичні пропозиції, в конкретні позиції Європи по тих темах, які включені у порядок денний нашого форуму. А це те, що тримає людей за живе. Це і проблема пересування, і проблеми економічних інвестицій, це і проблеми узгодження зовнішньої політики. Це абсолютно відверта і гостра розмова по всіх найболючіших темах, починаючи від Косова, закінчуючи трансатлантичним співробітництвом», – каже Петро Порошенко.

Взяти учать у форумі погодилася низка відомих політиків та науковців, розповідає речник МЗС Василь Кирилич: «Запрошено іноземних гостей високого рівня: Прем’єр-міністра Литви, колишнього Президента Естонії, колишнього Президента Румунії, а також радника Центру стратегічних і міжнародних досліджень США Збіґнєва Бжезінського».

Україні допоможе польський досвід євроінтеграції


Форум «Україна – Європа» є продовженням Економічного форуму, який уже 18-й рік проходитиме в Польщі. Саме цей захід, за словами керівника проектів Інституту східноєвропейських досліджень Мірослава Скурки, став майданчиком для обговорення євроінтеграції Польщі. Отож його вирішили поширити і на форум «Україна – Європа».

«Ідея про те, щоб поширити ідею Економічного форуму на форум „Україна – Європа“, у нас з’явилася два роки тому. Минулого року вона матеріалізувалася у першому форумі, який пройшов у Вроцлаві. Основна ідея – це створення майданчику для обміну досвідів. Мета форуму „Європа – Україна“ – це допомога усвідомленню того європейському процесу, який, ми очікуємо, пройде Україна», – розповідає Мірослав Скурка.

Міжнародний форму «Україна – Європа» у Києві проходитиме вперше. Триватиме він два дні.
XS
SM
MD
LG