Доступність посилання

ТОП новини

Яке майбутнє у «Нашої України – Народної самооборони»? Які релігійні організації завдають шкоди українцям? Чи такі вже й погані були для України високосні роки?


Ірина Біла Київ, 29 лютого 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Яке майбутнє у «Нашої України – Народної самооборони»? Які релігійні організації завдають шкоди українцям? Чи такі вже й погані були для України високосні роки? Більше про це прочитаєте в сьогоднішній українській пресі. А зараз – короткий огляд.

Блок «Наша Україна – Народна самооборона» розвалиться, прогнозує дописувач газети «День». Частина депутатів перейде в нову структуру, яку активно готує голова Секретаріату Президента Віктор Балога. А частина з «Народної самооборони» приєднається до Юлії Тимошенко. Досить драматичною авторові статті уявляється і доля української правиці. Що ж до Віктора Балоги, то його новоутворення буде схожим на чергову «За ЄдУ». І доля цієї сили також буде не дуже презентабельною, переконаний дописувач.

Газета «Діло» підбиває підсумки до низки публікацій про найвпливовіші нетрадиційні релігійні організації України. З одинадцяти організацій вісім так чи інакше завдають психологічної і фінансової шкоди особистості. Практично кожен українець знайомий з кимось, хто відвідує нетрадиційну релігійну організацію і віддає туди чималу частку зарплати, доходу від власного бізнесу і свій час. Сьогодні «Діло» пропонує узагальнену в ході журналістського розслідування інформацію. Стаття називається «500 тисяч на пожертву».

Кожен другий застрахований автомобіль потрапляє в аварію. Інструкторами з водіння працюють учорашні учні. А Прокуратура пропонує закрити кожну п’яту автошколу Києва. Про це докладніше йдеться у публікації «„Чорний список“ автошкіл», яку друкує «Газета 24».

Свого часу «Жовтнева революція» проголосила «війну палацам». Замки і палаци перепрофільовували під склади, санаторії, лікарні. Їхні потужні мури пристосовували для тюрем. Пам’ятки руйнувалися. Тепер усім зрозуміло, що палаци «не винні», та їхнє право на існування досі не захищене законом. Тому обласні ради вирішили об’єднати наміри й зусилля. Більше про цю ініціативу розповідає газета «Голос України» у статті «Палацам і замкам – нове життя».

Відтоді, як людство перейшло на григоріанський календар, вважалося, що високосний рік не віщує нічого доброго. Чи не головний народний забобон – у такий рік не варто розпочинати доленосних змін, а особливо укладати шлюби. Ніхто і не зважає на те, що саме у високосний рік ухвалили Конституцію, відбулася Помаранчева революція, Україна перейшла на свою національну валюту – гривню. Відтак, думки більшості науковців, як стверджує газета «Україна молода», давно розходяться з народними забобонами: лихі стереотипи про високосний рік вони не підтверджують.
XS
SM
MD
LG