Доступність посилання

ТОП новини

Сербська громада Дніпропетровська виступила проти незалежності Косова


Сьогодні в центрі міста представники громади провели акцію на підтримку косовських сербів «Серце Сербії — Косово». Сербська громада Дніпропетровська – єдина офіційно зареєстрована спільнота цієї меншини на теренах країн – учасниць СНД.

Сьогодні в центрі міста представники громади провели акцію на підтримку косовських сербів «Серце Сербії — Косово».

За словами керівника громади Драґана Станоєвича, до сербів долучилися представники інших нацменшин – росіяни, греки, вірмени – всі, кому «не байдужа доля православних сербів».

У руках близько 90 учасників акції тримали плакати з написами «Косово – це серце Сербії». Вони закликали уряд і Президента не допустити визнання Україною незалежності краю.

«Позиція України має бути однозначною – невизнання Косова. І те, що сьогодні в Україні мовчать, – це, з одного боку, добре, аби хоча б не вирішили оголосити про визнання Косова і порушити цим міжнародне право і ті політичні підвалини, що існували десятиліттями», – заявив керівник громади.

Сербська громада Дніпропетровська – єдина офіційно зареєстрована спільнота цієї меншини на теренах країн – учасниць СНД.

Цього місяця населений переважно албанцями сербський край Косово односторонньо проголосив незалежність. Цей акт визнали провідні країни ЄС та Сполучені Штати Америки. Відмовились визнавати незалежність краю, зокрема, ті держави, на території яких існують заморожені конфлікти.
XS
SM
MD
LG