Доступність посилання

ТОП новини

Британського принца Гаррі негайно відправлять на батьківщину після 10 тижнів служби в Афганістані


Військові побоюються, що після підтвердження даних про службу принца в Афганістані на нього й на його колег та підлеглих розпочнуть полювання «Аль-Каїда», «Талібан» чи інші ісламістські угруповання.

Так вирішили через витік інформації про його перебування в південній провінції Гельманд, повідомило Міністерство оборони Великобританії.

Військове відомство за домовленістю з пресою утаємничувало місце служби принца, але його розсекретили на одному з американських інтернет-сайтів.

23-річний принц Гаррі є молодшим сином покійної принцеси Діани і третім у лінії успадкування британського престолу.

Його служба в Афганістані мала закінчитися в квітні.

Військові побоюються, що після підтвердження даних про службу принца в Афганістані як офіцера розвідувального підрозділу на нього й на його колег та підлеглих розпочнуть полювання «Аль-Каїда», «Талібан» чи інші ісламістські угруповання.

Минулого року британське командування скасувало плани надіслати принца Гаррі на службу до Іраку з таких самих міркувань.

Тим часом речник «Талібану» телефоном повідомив Радіо Свобода, що перебування принца Гаррі в Афганістані не має значного впливу на боротьбу в провінції Гельманд.

«Це не вплине на війну, тому що тут в Афганістані є досвідченіші солдати, ніж він. Ми ставимось до нього як до звичайного солдата», – заявив Карі Юсеф Ахмаді.

Останнього разу член британської королівської родини брав участь у бойових діях 26 років тому. Тоді, під час британсько-аргентинської війни за Фолклендські (Мальвінські) острови 1982 року, дядько принца Гаррі, принц Ендрю, служив там як пілот бойового вертольота.
XS
SM
MD
LG