Доступність посилання

ТОП новини

З’їзд у Сіверськодонецьку хоче створити комітет для проведення референдуму щодо НАТО


Якщо негативну позицію Партії регіонів щодо Плану дій для членства чи референдуму не врахують, вона «готова звернутися по підтримку до народу, заявив Віктор Янукович і висловив упевненість, що народ «своє слово скаже».

Як мовиться в резолюції другого всеукраїнського з’їзду депутатів усіх рівнів, що його провела в суботу Партія регіонів, у такому всеукраїнському комітеті мали б узяти участь і парламентські, і позапарламентські партії.

З’їзд закликав організувати звернення лідерів депутатських фракцій Верховної Ради до Виконавчого секретаріату НАТО й до голови Парламентської асамблеї НАТО з вимогою зібрати засідання з українського питання ще напередодні саміту Північноатлантичного союзу в Бухаресті 2–4 квітня, на якому можуть розглянути прохання українського керівництва надати Україні План дій для членства в НАТО.

Учасники з’їзду хочуть донести свою негативну позицію щодо можливого вступу України до Північноатлантичного союзу і до представництва Європейської Комісії і дипломатичних представництв держав – членів НАТО.

Крім того, з’їзд має намір сприяти проведенню всеукраїнського громадянського форуму «Проти мілітаризації України», який мав би відбутися 2 квітня, в день відкриття Бухарестського саміту НАТО.

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович у своєму виступі на з’їзді заявив, що «втягування України в процес вступу до НАТО без згоди на те більшості населення країни» є для його партії «принциповим» питанням.

На його думку, інтересам України набагато більше відповідає збереження статусу позаблокової держави.

Якщо негативну позицію партії щодо Плану дій для членства чи референдуму не врахують, вона «готова звернутися по підтримку до народу, заявив Янукович і висловив упевненість, що народ «своє слово скаже».

Матеріали до теми:

• З’їзд у Сіверськодонецьку попереджає владу про «відповідальність» за «фальсифікацію історичного минулого України» • Сіверськодонецький з’їзд хоче захистити російську мову від «насильницької українізації» • З’їзд у Сіверськодонецьку бачить «батьківщину в небезпеці» через «агресивний націоналізм, що по суті межує з нацизмом» • Рінат Ахметов замість з’їзду в Сіверськодонецьку в суботу вболівав за «Шахтар»
XS
SM
MD
LG