Доступність посилання

ТОП новини

Демократична коаліція у Верховній Раді підтвердила свою готовність підписати «Протокол порозуміння», тоді як опозиція висуває нові вимоги


Лідер фракції НУНС В’ячеслав Кириленко висловив упевненість у тому, що парламент розпочне працювати вже з вівторка. Свою готовність підписати угоду вже в понеділок, навіть у присутності преси, засвідчив і лідер фракції БЮТ Іван Кириленко. Тим часом прес-служба Верховної Ради оголосила, що не буде анонсованого раніше на понеділок засідання погоджувальної ради, оскільки після вихідних учасники переговорів висунули нові вимоги. Лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив, що, окрім першочергового розгляду постанови щодо НАТО, опозиція наполягає ще й на обговоренні проблеми обмеження російським «Газпромом» постачання газу до України.


Лідер фракції НУНС В’ячеслав Кириленко висловив упевненість у тому, що парламент розпочне працювати вже з вівторка.

«Ми можемо заявити, що незалежно від позиції Партії регіонів і комуністів, завтра о 10 ранку всі наші депутати будуть на своїх депутатських місцях. Парламентський тиждень завтра розпочинає свою роботу. Є затверджений календарний план», – заявив Кириленко в понеділок.

Свою готовність підписати угоду вже в понеділок, навіть у присутності преси, засвідчив і лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

Тим часом прес-служба Верховної Ради оголосила, що не буде анонсованого раніше на понеділок засідання погоджувальної ради, оскільки після вихідних учасники переговорів висунули нові вимоги.

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив, що, окрім першочергового розгляду постанови щодо НАТО, опозиція наполягає ще й на обговоренні проблеми обмеження російським «Газпромом» постачання газу до України.

«Одне з перших питань, які, ми вважаємо, треба розглядати завтра, – це питання обмеження постачань газу в Україну… [Треба обговорити], які заходи буде вживати влада», – сказав Янукович.

Володимир Литвин налаштований іти в вівторок до Верховної Ради. «Ми пропонуємо всім невідкладно завтра зайти до сесійної зали і почати розглядати питання», – заявив він.

Тим часом комуністи взагалі не мають наміру підписувати «Протокол порозуміння» і звинувачують представників коаліції у небажанні йди на поступки.

Днями Президент Віктор Ющенко висловив сподівання, що Верховна Рада запрацює вже цього тижня, і заявив, що не розпускатиме її навіть у разі перевищення відведеного Конституцією 30-денного терміну бездіяльності.

Востаннє парламентарі збиралися на засідання 13 лютого. А блокування Верховної Ради Партією регіонів і комуністами триває від 18 січня.

Матеріали до теми:

• Угода чи подальше блокування Верховної Ради? • Арсеній Яценюк: Робоча група узгодила текст політичної угоди про розблокування роботи парламенту
XS
SM
MD
LG