Доступність посилання

ТОП новини

Президент Франції став першим із західних лідерів, хто привітав Дмитра Медведєва з перемогою на президентських виборах у Росії


Тим часом спостерігачі від Парламентської Асамблеї Ради Європи заявили, що вибори Президента Росії ставлять під сумнів розвиток демократії в цій країні. Голова Центрвиборчкому Росії Володимир Чуров відмовився визнати порушення під час голосування, пославшись на «відсутність доказів».

Як повідомили у штабі російського першого віце-прем’єра, Ніколя Саркозі підтвердив намір надалі зміцнювати відносини двох країн і запросив Медведєва до Франції.

Із перемогою на виборах Медведєва привітали також Канцлер Німеччини Анґела Меркель, лідер Партії регіонів України Віктор Янукович, Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв і Президент Вірменії Роберт Кочарян.

Тим часом спостерігачі від Парламентської Асамблеї Ради Європи заявили, що вибори Президента Росії ставлять під сумнів розвиток демократії в цій країні.

Вони стверджують, що російська влада не створила рівного доступу кандидатів до ЗМІ і зробила надто суворими умови реєстрації кандидатів.

Голова Центрвиборчкому Росії Володимир Чуров відмовився визнати порушення під час голосування, пославшись на «відсутність доказів».

«Подальший ступінь прозорості – це що, я маю змусити членів виборчих комісій працювати голими? Ймовірно, у цьому полягає зміст рекомендацій місії спостерігачів ПАРЄ. Жодна місія спостереження не поставила під сумнів чесність цих виборів і їхнє проведення у цілковитій відповідності до законодавства і Конституції Російської Федерації, а вони, за оцінками вельми авторитетних правознавців, є одними з провідних в Європі», – заявив Володимир Чуров.

За попередніми даними ЦВК, перший віце-прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв перемагає вже в першому турі голосування, набравши понад 70 відсотків голосів виборців..

У найближчого суперника Медведєва, лідера комуністів Геннадія Зюґанова, понад 17 відсотків. За голову Ліберально-демократичної партії Володимира Жиріновського проголосували 9 відсотків російських громадян, а за голову Демократичної партії Андрія Боґданова – трохи більше від 1 відсотка.

Активність виборців склала майже 70 відсотків.

Геннадій Зюґанов і Володимир Жиріновський заявили, що оскаржуватимуть результати виборів.

Матеріали до теми:

• Віктор Ющенко привітав Дмитра Медведєва з «переконливою» перемогою на президентських виборах у Росії • Європейські держави вітають Дмитра Медведєва з перемогою на президентських виборах у Росії, але мають застереження • Вибори Президента Росії ставлять під сумнів розвиток демократії в країні, заявили спостерігачі від Парламентської Асамблеї Ради Європи • Майбутній Президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що продовжуватиме курс свого попередника Володимира Путіна • Кандидат на президента Росії Геннадій Зюганов має намір оскаржувати результати президентських виборів • Дмитро Медведєв обраний Президентом Росії

XS
SM
MD
LG