Доступність посилання

ТОП новини

У Севастопольську бухту увійшов корабель військово-морських сил США «Сан-Джасінто»


Ракетний крейсер перебуває на території України за угодою про військово-технічну співпрацю між Міністерствами оборони України і США. Під час швартування корабля біля причалу Севастопольського порту кілька десятків активістів проросійських організацій провели акцію протесту.

Крейсер ВМС США «Сан-Джасінто» в Севастопольській бухті
(RadioSvoboda.ua)
Ракетний крейсер перебуває на території України за угодою про військово-технічну співпрацю між Міністерствами оборони України і США.

Під час швартування корабля біля причалу Севастопольського порту кілька десятків активістів проросійських організацій провели акцію протесту.

Програма візиту передбачає протокольні зустрічі старших офіцерів крейсера з керівниками міської держадміністрації Севастополя і командувачем ВМС України Ігорем Тенюхом, а також ознайомлювальні екскурсії по місту чи спортивні змагання з футболу з українськими моряками.

Заплановані також брифінги на крейсері з питань організації боротьби за виживання під час аварійної посадки вертольота на борт корабля і на воду, питання організації і порядку дій військовослужбовців при огляді підозрілого судна.

Після закінчення візиту за межами територіальних вод України крейсер ВМС США і один із кораблів ВМС України проведуть спільне маневрування.

Тим часом представники проросійських організацій міста заявили, що проводитимуть антиамериканські та антинатовські акції протесту, доки крейсер «Сан-Джасінто» перебуватиме у Севастополі.
XS
SM
MD
LG