Доступність посилання

ТОП новини

Генерал проти генерала – чи буде в кримської міліції два начальники?


Володимир Притула Сімферополь, 3 березня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Генерал проти генерала. На початку березня колишній начальник Головного управління МВС України в Криму генерал Анатолій Могильов збирався вийти на роботу. Втім, його місце вже було зайняте генералом Миколою Іллічовим. Тож чи буде в кримської міліції два начальники?

Анатолій Могильов
«Кримські менти проти донецьких» – такими заголовками цими днями рясніють шпальти місцевої преси. Колишній начальник кримської міліції, донбасівець Анатолій Могильов заявив, що два місяці тому написав заяву про своє звільнення під тиском народного депутата України Геннадія Москаля, і тепер після відпустки хоче вийти на роботу.

«На цей момент я перебуваю в відпустці. Мене викликали в МВС, де запропонували написати рапорт про звільнення з посади. Чесно кажучи, під тиском я його написав. Хоча порядок мого звільнення з посади регламентується цілою низкою законів України. Зокрема, враховуючи автономний статус Криму, моє звільнення має відбуватися лише за згодою Верховної Ради Криму», – заявляв Могильов.

За словами Анатолія Могильова, причиною зміни його намірів став «розгром кримської міліції». Він заявив, що нове керівництво кримського главку проводить масові звільнення підлеглих. За цим генерал Могильов бачить «політичні гоніння».

Саме тому він збирається боротися за свою попередню посаду, на яку він прийшов торік – після того, як міністром внутрішніх справ став Василь Цушко. За 10 місяців своєї роботи він запам’ятався насамперед тим, як силами майже тисячі бійців спецпідрозділів міліції ліквідовував об’єкти торгівлі, зведені на плато Ай-Петрі репатріантами. А ще – масовим призначення на ключові посади вихідців з Донеччини.

Кримську міліцію замінювали на донецьку

Микола Іллічов
На останню обставину звертає увагу і новий начальник кримської міліції генерал Микола Іллічов, який називає себе «корінним кримчанином» і не збирається без бою віддавати щойно отримане крісло. За його словами, насправді Анатолій Могильов відстоює не інтереси кримської міліції, а «захищає своїх „варягів“, яких розставив на найкращі посади за погодженням із представниками Партії регіонів».

«У перші ж місяці своєї роботи Могильов змінив 5 заступників начальника главку. З посади першого заступника начальника Управління боротьби з організованою злочинністю був усунутий кримчанин Іван Налча, а на його місце призначили донецьку кандидатуру. Так само сталося і з заступником начальника главку з роботи з кадрами, вихованцем євпаторійської міліції. Його місце в апараті зайняв товариш Могильова з Макіївки. Донецькі прийшли і на посади керівників Управління боротьби з економічною злочинністю. На донецьких поміняли керівників Керченської, Євпаторійської, Алуштинської міліції і Київського райуправління у Сімферополі», – перелічує генерал Іллічов.

Тим часом одна з місцевих газет написала, що справжня причина намірів Анатолія Могильова повернутися – це порушення кримінальної справи за фактом незаконної приватизації міліцейської автобази з гаражем. Під рішенням про продаж об’єкту начебто стоїть підпис генерала Могильова. Останній це поки що не коментує.
XS
SM
MD
LG