Доступність посилання

ТОП новини

«Пройти між «ведмедем» і Медведєвим», «Газу вистачить на місяць». (Огляд преси)


Ірина Біла Київ, 4 березня 2008 (RadioSvoboda.Ua)

Кермо правління у Росії приймає Дмитро Медведєв. Чи змінить переміна місць що-небудь для України? Відповіді шукала газета «Вечірні вісті» – інтерв’ю з експертами у статті «Пройти між «ведмедем» і Медведєвим».


Російський «Газпром» все-таки обмежив поставки газу в Україну. Як пишуть у цьому ж числі «Вечірні вісті», газовий монополіст про такий крок попереджав, тому українські чиновники коментарі заготовили завчасно. Одначе, що буде, коли запаси палива скінчаться, не говорять. Про подробиці читайте в публікації «Газу вистачить на місяць».

Безкінечні кризи в Україні не завжди зрозумілі для західної еліти, зазначає «Газета 24». Якщо раніше Україну критикували лише скептики, то віднедавна негативні відгуки можна почути і від тих, хто захищав її інтереси в євроспільноті. Про те, що заважає державі інтегруватися в Європу, про стосунки команди Президента і Прем’єра журналісти видання розпитували у радника Глави держави Олега Рибачука.

Після минулорічного неврожаю влада поставила перед українським селянином непросте завдання: зібрати 40 мільйонів тонн зернових! Щоб інтенсифікувати процес, вирішили «налягти» на мінеральні добрива: виявилося, що вітчизняні аграрії використовують їх значно менше, ніж хлібороби у розвинених країнах. Про те, наскільки це безпечно для довкілля і людського організму, розповідає газета «Україна молода».

Газета «Голос України» пише про подорожчання на продовольчому ринку, від якого потерпають, насамперед, малозабезпечені родини. Зростання цін на продукти харчування відбуваються значно раніше, ніж подорожчання інших груп товарів. Про те, що буде з цінами у березні, йдеться у матеріалі «Вартість життя».

Розпочався сиропусний тиждень, відомий у народі як Масниця. Традиційно Масницю відзначають в останній тиждень перед Великоднім постом, і символізує вона проводи зими. Цього року сиропусний тиждень триватиме від 2 до 9 березня. Кожен день має свої традиції. Про них докладніше розповідає газета «День». Стаття називається «Зустрічаємо весну з... млинцями».
XS
SM
MD
LG