Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні, можливо, вiдбудеться вечiрнє засiдання Верховної Ради – Арсеній Яценюк


У сесiйнiй залi Голова Верховної Ради сказав, що пленарне засiдання парламенту може розпочатися о 16:00.


У сесiйнiй залi Голова Верховної Ради сказав, що пленарне засiдання парламенту може розпочатися о 16:00.

За його словами, спершу вiдбудеться чергове засiдання погоджувальної ради керiвникiв парламентських фракцiй.

Арсеній Яценюк зазначив, що наразi узгоджено «Протокол взаєморозумiння», а також питання порядку денного, проте лiдери фракцiй не можуть дiйти до узгодженого рiшення за проектом постанови стосовно вступу України до НАТО.

Тим часом лідер Партії регіонів Віктор Янукович пообіцяв організувати акції протесту, якщо натівську постанову не ухвалять.

«Якщо сьогодні у Верховній Раді не буде ухвалена постанова по НАТО, яка буде визначати порядок вступу України до НАТО, ми сьогодні готуємо звернення до українського народу і починаємо масові акції протесту проти того, щоби Україну насильно штовхали у НАТО», – заявив Віктор Янукович.

А керівник лідер фракції «Наша Україна – Народна самооборона» В’ячеслав Кириленко зазначив: «Коаліція пропонує приступити до роботи, не чекаючи, поки буде знайдений будь-який компромісний текст постанови про НАТО. Хоча б тому, що цей текст може бути і не знайдений, а питання НАТО, як актуальне, хвилює не більше 5% українського суспільства. Тому ми вносимо пропозицію уже сьогодні на пленарному засіданні у вечері, з 16 години розпочати розгляд тих питань, які давно на порядку денному парламенту».

******** 29 лютого представники 4 фракцій Верховної Ради узгодили текст угоди про розблокування роботи парламенту – «Протоколу взаєморозуміння».

Передбачалося, що його підпишуть лідери фракцій 3 березня, але цього не сталося.

Комуністична партія не брала участі в розробці цього документа.

КПУ вважає, що проект угоди не передбачає шляхи вирішення основного питання, що призвело до конфлікту – вступ України в НАТО.

Днями Президент Віктор Ющенко висловив сподівання, що Верховна Рада запрацює вже цього тижня, і заявив, що не розпускатиме її навіть у разі перевищення відведеного Конституцією 30-денного терміну бездіяльності.

Востаннє парламентарі збиралися на засідання 13 лютого. А блокування Верховної Ради Партією регіонів і комуністами триває від 18 січня.

Матеріали до теми:

• Віктор Ющенко може розпочати консультації щодо розпуску парламенту, якщо він найближчими днями не відновить роботу – секретар РНБО • Чи припинить сьогоднішній день шеститижневе блокування роботи парламенту? • Демократична коаліція у Верховній Раді підтвердила свою готовність підписати «Протокол порозуміння», тоді як опозиція висуває нові вимоги • Угода чи подальше блокування Верховної Ради? • Арсеній Яценюк: Робоча група узгодила текст політичної угоди про розблокування роботи парламенту
XS
SM
MD
LG