Доступність посилання

ТОП новини

Президент Віктор Ющенко сподівається на поглиблення співпраці між Україною та Росією


Під час телефонної розмови Президент України особисто привітав Медведєва з «переконливою перемогою» на виборах Президента Росії і підтвердив готовність до «подальшого зміцнення двосторонніх відносин на основі довіри, взаєморозуміння та прагматизму».

Про це голова української держави сказав у вівторок у телефонній розмові з переможцем президентських виборів у Росії, віце-прем’єром Дмитром Медведєвим.

Під час розмови Президент України особисто привітав Медведєва з «переконливою перемогою» на виборах Президента Росії і підтвердив готовність до «подальшого зміцнення двосторонніх відносин на основі довіри, взаєморозуміння та прагматизму».

У понеділок Ющенко вже надсилав Медведєву письмове вітання такого самого змісту.

Того ж понеділка вранці контрольована Кремлем російська газова компанія «Газпром», у якій Медведєв є головою Ради директорів, скоротила постачання газу до України на 25 відсотків, назвавши як причину несплату боргів за минулий рік і непідписання угод на нинішній рік.

А в вівторок уранці «Газпром» оголосив, що скоротить постачання ще на чверть – загалом наполовину.

Матеріали до теми:

• Віктор Ющенко привітав Дмитра Медведєва з «переконливою» перемогою на президентських виборах у Росії • «Газпром» має намір скоротити поставки газу до України ще на 25%, «Нафтогаз» застерігає, що може обмежити газовий транзит, за який Росія не платить
XS
SM
MD
LG