Доступність посилання

ТОП новини

Ким хоче поповнити партійні лави «Наша Україна»? Хто може висловити недовіру уряду Тимошенко? Що найбільше загрожує майбутньому України? (Огляд преси)


Ірина Біла Київ, 5 березня 2008 (RadioSvoboda.Ua)


Союз «Наша Україна» активізував створення єдиної партії, стверджує газета «Діло». До журналістів видання потрапив проект статуту нової партії. До того ж депутати з «Нашої України – Народної самооборони» зареєстрували законопроект, котрий дозволяє об’єднуватись усім 9 учасникам блоку. Судячи з проекту указу, «нашоукраїнці» хочуть об’єднатися не лише з партіями, котрі ввійшли в блок «НУНС». «Партія поповнюватиме свої лави за рахунок «розкручених» політиків, котрі не пройшли у Верховну Раду, зазначають експерти газети «Діло».

У політикумі почали говорити, що Верховна Рада може висловити недовіру урядові Юлії Тимошенко. Як пише «Газета по-українськи», з опозицією за відставку прем’єра нібито могли проголосувати «нашоукраїнці», близькі до голови Секретаріату Президента Віктора Балоги, а також деякі «бютівці». Подейкують, що виконувачем обов’язків керівника уряду міг би стати нинішній міністр оборони Юрій Єхануров. Докладніше в статті «Партія регіонів може ініціювати відставку Кабміну».

Приміщення на Банковій, 11 знане не одному поколінню політиків. До 1991 р. тут містився ЦК КПУ. Своє ж «президентське» призначення споруда отримала відразу після обрання Леоніда Кравчука Президентом України. Про те, хто господарював у цьому приміщенні і який мав вплив на Главу держави, розповідає «Газета 24». Стаття називається «Президентські кардинали».

Дописувач газети «Голос України», парламентарій Віталій Корж зазначає, що в Конституції України докладно прописані права і обов''язки громадян, але туманно визначені обов''язки держави та державних чиновників перед своїми громадянами. Конкретні приклади наводяться в матеріалі «Лукавство Основного Закону та його авторів».

Україні в майбутньому, та ще й у найближчому, загрожує не стільки політична криза, скільки криза, пов''язана з накопиченням сміття, стверджує газета «День». Щоб це зрозуміти, не потрібно відкривати підручника з екології, де чітко написано, що «в Україні накопичилось близько мільярда відходів, тобто, майже 500 кілограмів (!) на одного жителя України», а слід вийти на вулицю, де біля смітника, на газоні, на дорозі, одним словом скрізь – відходи. Докладніше про цю проблему йдеться в матеріалі «Чи розгребемо?»
XS
SM
MD
LG