Доступність посилання

ТОП новини

На думку представників як коаліції, так і опозиції, сьогодні Верховна Рада навряд чи запрацює


Депутати на сьогоднішній ранок мали підготувати узгоджене рішення щодо НАТО. Принаймні учора про це заявляв спікер Арсеній Яценюк. Учора на засіданні Погоджувальної ради лідерам фракцій так і не вдалося домовитися.


Народний депутат від Партії регіонів Анатолій Толстоухов в інтерв’ю Радіо Свобода сказав: «Ситуація, яка складається, дає можливість прогнозувати, що навряд чи сьогодні щось буде. Тому що позиція, яку займає Партія регіонів щодо НАТО, це принципова позиція, і вона не може співпасти з позицією НУНС. Сьогодні це ключове питання для нас, і ми отримали підтвердження своєї позиції на з’їзді депутатів всіх рівнів. А коли нам закидають, що НАТО це не важливо, НАТО – це не принципово, то таким чином тільки відволікають увагу від того, що «помаранчева» монополія, яка склалася в країні, є небезпечною. І те, що відбувається на газовому ринку, з цінами, це лише підтверджує».

А вже народний депутат від фракції НУНС Ярослав Кензьор зауважив: «Найбільш ймовірно, що сьогодні не запрацює Верховна Рада. Я переконаний, що усі ці події в Україні – це єдиний, скоординований і чітко виписаний сценарій, який, з моєї точки зору скерований на те, що б повернути московських представників у Верховній Раді до української влади. Особливо фінал цього конфлікту – газова атака – без сумніву скерована на те, що б ускладнити діяльність українського уряду на чолі з Тимошенко».

Депутати на сьогоднішній ранок мали підготувати узгоджене рішення щодо НАТО. Принаймні учора про це заявляв спікер Арсеній Яценюк.

За його словами, треба знайти узгоджене рішення для розблокування роботи парламенту, або «поставити великий красивий хрест».

Учора на засіданні Погоджувальної ради лідерам фракцій так і не вдалося домовитися.

Днями Президент Віктор Ющенко висловив сподівання, що Верховна Рада запрацює вже цього тижня, і заявив, що не розпускатиме її навіть у разі перевищення відведеного Конституцією 30-денного терміну бездіяльності.

Водночас у вівторок секретар РНБО Раїса Богатирьова заявила, що Президент може розпочати консультації щодо розпуску парламенту, якщо він найближчими днями не відновить роботу.

У заяві Богатирьової мовиться, що голова держави вже висловив свою стурбованість і тривогу щодо недієздатності парламенту і відсутності у політичних сил чіткого і ясного плану виходу з цієї кризи.

Водночас, за словами секретаря Ради національної безпеки та оборони, Віктор Ющенко заявив, що він не бажає в цих умовах розпуску Верховної Ради, що може призвести до чергового витка протистояння і невизначеності.

За словами Раїси Богатирьової, таке рішення Президент може ухвалити, якщо найближчими днями робота парламенту не буде розблокована і він не почне виконувати свої конституційні зобов’язання.

Востаннє Верховна Рада збиралася на засідання 12 лютого. А блокування Верховної Ради Партією регіонів і комуністами під приводом вимоги розглянути постанову щодо НАТО триває від 18 січня.

Матеріали до теми:

• Лідери фракцій у вівторок не дійшли згоди щодо розблокування роботи парламенту, Арсеній Яценюк пропонує до середи підготувати узгоджене рішення щодо НАТО

• Віктор Ющенко може розпочати консультації щодо розпуску парламенту, якщо він найближчими днями не відновить роботу – секретар РНБО • Чи припинить сьогоднішній день шеститижневе блокування роботи парламенту? • Демократична коаліція у Верховній Раді підтвердила свою готовність підписати «Протокол порозуміння», тоді як опозиція висуває нові вимоги • Угода чи подальше блокування Верховної Ради? • Арсеній Яценюк: Робоча група узгодила текст політичної угоди про розблокування роботи парламенту
XS
SM
MD
LG