Доступність посилання

ТОП новини

Що сконсолідувало українську владу? Хто збагатиться на «Євро-2012»? (Огляд преси)


Ірина Біла Київ, 6 березня 2008 (RadioSvoboda.Ua)


Українська влада фактично сконсолідувалася в питанні відстоювання національних інтересів у газовій сфері, які було втрачено або віддано за урядування Віктора Януковича, переконаний експерт газети «Голос України». Всі усвідомлюють, що НАК «Нафтогаз України» – це державна монополія і головний платник податків, а тому його в жодному разі не можна втратити, пише автор статті під назвою «Внутрішньоукраїнський ринок газу не може бути предметом компромісу».

Проведення фінальної частини чемпіонату футболу «Євро-2012» обіцяє збагатити не лише будівельні компанії, власників готелів і виробників пива, але й страхувальників. Останні вже почали підраховувати: від проведення чемпіонату вони можуть отримати до 600 мільйонів гривень страхових премій. Як зазначає газета «Діло», крім доходів, участь у таких заходах – ще й великий плюс для іміджу будь-якого страхувальника. Докладніше про це йдеться в матеріалі «Як страхувальники у футбол зіграють».

У 2008 році попит на західну освіту в Україні зріс щонайменше вдвічі. Щоб допомогти читачам розібратися у морі пропозицій, газета «Діло» розпочинає низку публікацій про школи за кордоном. Перша на черзі Великобританія. Саме туди найчастіше батьки відправляють своїх дітей на навчання. Лише минулого року понад 300 українських школярів жили і навчалися в Англії.

За 8 місяців минулого року до України ввезли 23 тисячі «неофіційних» машин. Це майже втричі більше, ніж у попередньому. Як стверджує газета «Україна молода», бум на «сірі» авто в країні неабиякий, частка таких автомобілів зросла до 7 відсотків від загальної кількості всіх, які продають у вітчизняних автосалонах. А прибуток неофіційних дилерів може становити понад 50%. Нині між офіційними дилерами та їхніми не зовсім законними колегами розгортається палка дискусія на тему «Що виграє і що втрачає покупець, який бере участь в «умовно чесній» схемі продажу автомобілів?» Читайте про це у статті «Сіра тінь на капоті».

В Україні немає навіть спеціальності «пластичний хірург». Міністерство охорони здоров’я тільки обіцяє її ввести. Досі не ухвалений закон з пластичної хірургії. По суті, кожен хірург може зробити пластичну операцію. А це не убезпечує пацієнтів від дилетантів. Про це «Газеті по-українськи» зізнався в інтерв’ю завідувач однієї з клінік пластичної хірургії.
XS
SM
MD
LG