Доступність посилання

ТОП новини

7 українців потрапили до рейтингу мільярдерів американського журналу Forbes


Найбагатша людина України Рінат Ахметов зі статками понад 7 мільярдів доларів посів 127 місце у щорічному списку. Також у ньому присутні Віктор Пінчук, Ігор Коломийський, Геннадій Боголюбов, Костянтин Жеваго, Віталій Гайдук і Сергій Тарута.


Найбагатша людина України Рінат Ахметов зі статками понад 7 мільярдів доларів посів 127 місце у щорічному списку.

Також у ньому присутні Віктор Пінчук, Ігор Коломийський, Геннадій Боголюбов, Костянтин Жеваго, Віталій Гайдук і Сергій Тарута.

На першу сходинку рейтингу піднявся американський інвестор Уоррен Баффет із капіталом у 62 мільярди доларів.

Він посунув минулорічного лідера, засновника компанії Microsoft Білла Гейтса, на третє місце.

Також у першій десятці – мексиканський телекомунікаційний магнат, найбагатша людина Латинської Америки Карлос Слім, сталеливарний магнат, етнічний індієць Лакшмі Міттал, засновник мережі магазинів IKEA швед Інгвар Кампрад і росіянин, голова холдингу «Базовий елемент» Олег Дерипаска.

Минулого року число світових мільярдерів вперше подолало позначку в одну тисячу осіб. Мільярдери також дещо помолодшали: їхній середній вік знизився до 61 року. А їхні сукупні статки, за підрахунками Forbes, становлять майже 4 із половиною трильйони доларів.

У 2007 році встановлений ще один рекорд – мільярдерів у віці до 40 років зареєстрували 50, і половина з них вперше потрапила до списку американського видання. Наймолодшим є засновник соціальної інтернет-мережі, громадянин США Марк Закерберг – у свої 23 роки він заробив півтора мільярди доларів.

У цьогорічному рейтингу також 99 жінок-мільярдерів, зокрема єдина росіянка, дружина мера Москви Юрія Лужкова Олена Батуріна.

Журнал наголошує, що майже 70 відсотків згаданих у переліку багатіїв заробили свої капітали самостійно, а не успадкували від родичів.
XS
SM
MD
LG