Доступність посилання

ТОП новини

ООН, США та ЄС засудили напад на єврейську релігійну школу в Єрусалимі, внаслідок якого загинули щонайменше 8 осіб і 9 поранені


Відбулося позачергове засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації на Близькому Сході, й зокрема, останнього теракту. Делегація Лівії заблокувала ухвалення резолюції про засудження вчорашнього нападу, вимагаючи ухвалення аналогічної резолюції із засудженням ізраїльської операції у Смузі Газа. Проте з цим, у свою чергу, не погодились Сполучені Штати та Ізраїль

Відбулося позачергове засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації на Близькому Сході, й зокрема, останнього теракту. Делегація Лівії заблокувала ухвалення резолюції про засудження вчорашнього нападу, вимагаючи ухвалення аналогічної резолюції із засудженням ізраїльської операції у Смузі Газа. Проте з цим, у свою чергу, не погодились США та Ізраїль.

Теракт в Єрусалимі засудив також глава Палестинської адміністрації Махмуд Аббас. У той же час палестинський екстремістський рух «Хамас», навпаки, привітав напад, відповідальність за який взяло на себе невідоме угруповання «Бригади визволителів Галілеї».

За попередніми даними, стрілянину влаштував житель арабського села, розташованого неподалік від Єрусалима. Учора ввечері він пробрався до школи і почав стріляти у студентів. Поліція застрелила нападника.

Матеріали до теми:

• Рада ООН із прав людини ухвалила резолюцію із засудженням операції ізраїльських військ у смузі Газа
XS
SM
MD
LG