Доступність посилання

ТОП новини

Який розмір середнього хабара в Україні? Хто вийшов переможцем в газових суперечках? (Огляд преси)


Ірина Біла Київ, 7 березня 2008 (RadioSvoboda.Ua)


Після майже тримісячного «ступора» коаліція й опозиція нарешті підписали протокол про порозуміння й сяк-так проголосували за постанову про НАТО. Докладніше про умови перемир’я розповідає газета «Україна молода» у статті «Рада скресла».

«Леонід Скалозуб: «Розмір середнього хабара зріс до 25 тисяч гривень» — в інтерв’ю під таким заголовком «Україні молодій» начальник департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС розповідає про плани повернути податкову міліцію і посилити КРУ, розміри хабарів та цьогорічну вступну кампанію.

Росія використала весь арсенал засобів, щоб змусити українців до стратегічних поступок. Як переконує в газеті «Діло» парламентарій-бютівець Сергій Гашинський, стратегія «Газпрому» була помилковою із самого початку. Ті події, які відбулися після обмеження постачання газу, були неочікуваними для російської сторони. Але на користь України були метеорологічні обставини. «Газпром» розраховував на бліцкріг, який не вдався. Якби була аномально холодна погода, така як у 2006 році, ситуація могла б розвиватися за іншим сценарієм. Так чи інакше, сьогодні маємо психологічний виграш, переконаний депутат.

Питання визначення ефективного курсу гривні постійно в епіцентрі гострих дискусій. Ця тенденція в цілому зрозуміла, з огляду на значущість курсової політики для забезпечення загальної стабільності економіки та фінансової системи. Попри це, обговорення перспектив гривні має переважно політичний контекст. Докладніше про політику і гроші в газеті «Голос України»розповідає депутат з Партії регіонів Сергій Льовочкін.

Скільки не веди мову про становище жінки в суспільстві, все виводить на тему гендерної рівності. Хтось не любить цього слова, як і слова «фемінізм», хтось байдужий, а хтось присвятив гендеру все життя. Про те, що покращується в житті сучасної жінки, а що – ні, розповідає газета «День». Стаття називається «В Україні є гарні закони про рівні права чоловіків та жінок, а рівності – немає».
XS
SM
MD
LG