Доступність посилання

ТОП новини

Причина вибуху у центрі Львова місяць тому досі не відома


Галина Терещук Львів, 7 березня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні минає рівно місяць, як у Львові стався вибух у житловому будинку. Двоє літніх людей загинули, 36 осіб залишились без даху над головою і мешкають у готелі. Досі державна комісія не називає причин вибуху і люди не знають, чи взагалі повернуться у свої помешкання.

Потерпілі мешканці будинку почуваються не вельми комфортно у готелі. Хоча тричі на день мерія забезпечує їх харчуванням. Тому більшість людей погодиться тимчасово переїхати у приватні помешкання, які їм планує орендувати міська рада.

Ростислав Ткачук разом із іншими потерпілими створив громадську організацію «Гуртом за справедливість», щоб спільно відстоювати свої інтереси. Зокрема, вони домагаються, щоб будинок відремонтували і вони могли повернутись у свої квартири.

Міська рада, розповів Ростислав, надала по 3 тисячі гривень, а ще грішми допомогла одна з партій. Речі, які вціліли після вибуху, родина забрала з помешкання: «Фактично в однієї сім’ї нічого не залишилось з майна. А так дещо забрали. Понищене залишили. Готель – не місце для проживання».

Ростислав Ткачук здивований, чому вже місяць влада не називає причину вибуху. А тому має побоювання, що різними способами людей можуть примусити перебратись у нові квартири, а будинок у центрі міста потрапить у руки нового господаря. Тим паче, що людям неодноразово пропонували продати квартири, оскільки в будинку планувати зробити готель і салон краси.

Перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Валерій П’ятак повідомив Радіо Свобода, що на сьогодні причини вибуху з’ясовує криміналістично-судова експертиза у Києві. За кілька днів, сподівається посадовець, оприлюднять офіційну причину вибуху. Однак це вже не перша обіцянка влади за місяць від дня вибуху.
XS
SM
MD
LG