Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко: «Ми зобов’язані відновити історичні символи нашої землі, очистити свій простір від тоталітарного звалища»


«Наша спільна місія – відродження української нації як єдиного і життєствердного організму, який охоплює весь наш народ, усіх громадян України без різниці поглядів, походження чи віри», – заявив Президент на врученні Національних премій імені Тараса Шевченка з нагоди річниці дня народження Кобзаря.


«Наша спільна місія – відродження української нації як єдиного і життєствердного організму, який охоплює весь наш народ, усіх громадян України без різниці поглядів, походження чи віри», – заявив Президент на врученні Національних премій імені Тараса Шевченка з нагоди річниці дня народження Кобзаря в неділю.

«Перед нами стоїть історичне завдання – сформувати єдиний український гуманітарний простір», – сказав Ющенко.

За його словами, «З особливою увагою і ретельністю потрібно повернути справжній європейський образ української культури до східних і південних регіонів нашої держави».

Голова держави звернувся до парламенту і уряду з наполегливим проханням створити максимально пільгові умови для українського книговидання, для розвитку мережі поширення книги, для кінематографічної і театральної справи, для функціонування національних музеїв, бібліотек, розвитку архівної та археологічної діяльності.

Настав час, вважає Ющенко, «здійснити те, що не робилося досі, – забезпечити системну державну підтримку масштабним сучасним націєпросвітницьким, фактично націєтворчим культурним проектам і програмам».

Він також звернув увагу на необхідність зупинити «нову варварську тенденцію», за яку Президент вважає «руйнівну забудову унікальних історичних центрів Києва, Львова, Одеси, Ялти і десятків інших міст України».

Найгірше лихо, яке сьогодні може зупинити Україну, – це «втрата ціннісних орієнтирів, що перетворює суспільство на зневірений, збайдужілий, цинічний натовп», – наголосив Віктор Ющенко.
XS
SM
MD
LG