Доступність посилання

ТОП новини

«20 складових прозорості» презентувала у Брюсселі Прем’єр-міністр України


Виступаючи у понеділок перед представниками європейського бізнесу та політикуму, Юлія Тимошенко говорила, зокрема, про нові можливості для євроінвестицій в рамках проекту створення зони вільної торгівлі між Європейським Союзом та Україною. Вже сьогодні, зазначила Прем’єр, в Україну вкладено 23 мільярди доларів інвестицій європейського бізнесу. Вона запевнила інвесторів, що Кабінет Міністрів на чолі з нею забезпечить прозорі умови приватизації та рівний доступ інвесторів до них. У вівторок Юлія Тимошенко має головувати на 12-му засіданні Ради з питань співробітництва між Україною та ЄС.


Виступаючи у понеділок перед представниками європейського бізнесу та політикуму, Юлія Тимошенко згадала про українську приватизацію, «яскравим прикладом» якої назвала колишню «Криворіжсталь», теперішній «АрселорМіттал Кривий Ріг», із його «гіперпоказниками».

Прем’єр говорила про нові можливості для євроінвестицій в рамках проекту створення зони вільної торгівлі між Європейським Союзом та Україною. Вже сьогодні, зазначила Тимошенко, в Україну вкладено 23 мільярди доларів інвестицій європейського бізнесу.

«Ми маємо непогані економічні показники, щоб бути гідним партнером», – наголосила Юлія Тимошенко. Вона запевнила інвесторів, що Кабінет Міністрів на чолі з нею забезпечить прозорі умови приватизації та рівний доступ інвесторів до них.

Щодо приватизації, зокрема, найбільшої телекомунікаційної компанії «Укртелеком», прем’єр прогнозує цей процес до липня поточного року. «Протягом трьох-чотирьох місяців ми приватизуємо «Укртелеком», хімічні та енергетичні підприємства», – сказала Тимошенко.

6 лютого Кабінет Міністрів затвердив уточнений план розміщення акцій компанії «Укртелеком», що передбачає закріплення в державній власності 25% плюс 1 акція і продаж на конкурсі за принципами аукціону 67,79% акцій компанії.

У вівторок Прем’єр-міністр України має головувати на 12-му засіданні Ради з питань співробітництва між Україною та ЄС. Також запланована її зустріч з Генеральним секретарем Ради міністрів ЄС, Верховним представником ЄС з питань Спільної зовнішньої та безпекової політики Хав''єром Соланою.

Матеріали до теми:

• Юлія Тимошенко у Брюсселі прочитала лекцію бізнесменам та політикам • Юлія Тимошенко виключає можливість позачергових виборів Президента в Україні
XS
SM
MD
LG