Доступність посилання

ТОП новини

Олександр Турчинов: Уряд сподівається, що «УкрГаз-Енерго» розрахується з боргами перед «Нафтогазом» до свого виходу з ринку


Перший віце-прем’єр-міністр укотре заявив, що «УкрГаз-Енерго» не має права перебувати на українському ринку, бо Кабмін скасував рішення про створення цього посередника. Крім того, за його словами, в «УкрГаз-Енерго» сьогодні немає ліцензії на торгівлю газом на внутрішньому ринку.

Перший віце-прем’єр-міністр укотре заявив, що «УкрГаз-Енерго» не має права перебувати на українському ринку, бо Кабмін скасував рішення про створення цього посередника.

Крім того, за його словами, в «УкрГаз-Енерго» сьогодні немає ліцензії на торгівлю газом на внутрішньому ринку.

Водночас Турчинов наголосив: «У першу чергу нас цікавить, щоб ця структура не зникла, не розрахувавшись за своїми боргами з НАК „Нафтогаз“. Зокрема, йдеться про суму близько 1 мільярда гривень у вигляді дивідендів. Це серйозна сума, і ми сподіваємось, що цей посередник все-таки виконає свій обов’язок і не зникне, не розрахувавшись із „Нафтогазом“».

Ці заяви Турчинова в УкрГаз-Енерго спростовують і називають упередженими.

Компанію-посередника «УкрГаз-Енерго» створили у 2006 році, відтоді вона була єдиним в Україні імпортером природного газу, який купувала в іншого посередника – компанії «РосУкрЕнерго».
XS
SM
MD
LG