Доступність посилання

ТОП новини

Компанія «Укргаз-Енерго» усунена з газового ринку України


«Нафтогаз України» і російський «Газпром» домовилися про поставки газу по 179,5 долара за тисячу кубометрів без посередників. У повідомленні прес-служби Кабінету Міністрів з посиланням на заяву Прем''єра Юлії Тимошенко, мовиться, що 12 березня на переговорах у Москві керівництво «Нафтогазу України» і «Газпрому» підписали спільне погоджене рішення щодо усунення з газового ринку України компанії «Укргаз-Енерго». Крім того, за словами Тимошенко, сторони прийшли до згоди в тому, що для співпраці немає жодної необхідності в створенні нових посередницьких структур – так званих СП-1 і СП-2. Про долю «РосУкрЕнерго» у заяві не йдеться.


«Нафтогаз України» і російський «Газпром» домовилися про поставки газу по 179,5 долара за тисячу кубометрів без посередників.

У повідомленні прес-служби Кабінету Міністрів з посиланням на заяву Прем''єр-міністра Юлії Тимошенко, мовиться, що 12 березня на переговорах у Москві керівництво «Нафтогазу України» і «Газпрому» підписали спільне погоджене рішення щодо усунення з газового ринку України компанії «Укргаз-Енерго».

Крім того, за словами Тимошенко, сторони прийшли до згоди в тому, що для співпраці немає жодної необхідності в створенні нових посередницьких структур – так званих СП-1 і СП-2.

Про долю «РосУкрЕнерго» нічого не сказано.

«Нафогаз України» буде самостійно розмитнювати й реалізовувати центрально-середньоазіатський газ на території України – мовиться в заяві.

«Ще одне рішення, яке було прийнято сторонами сьогодні (12 березня): протягом 2008 року ціна на газ для України не буде перевищувати 179,5 долара за тисячу кубічних метрів. У цей момент переговори між НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» тривають», – заявила Прем''єр.

Місяць тому, 12 лютого Україна й Росія домовилися про можливе створення двох спільних підприємств на паритетних засадах між «Нафтогазом України» і «Газпромом» замість компаній «РосУкрЕнерго» і «Укргаз-Енерго».

5 березня після переговорів керівництва компаній, «Газпром» відновив у повному обсязі, раніше скорочені на 50%, поставки природного газу до України.

Після цього російський холдинг повідомив, що розраховує домовитися з українською стороною про довгострокові контракти на поставку газу і його транзит через територію України.

Матеріали до теми:

• Юлія Тимошенко: Україна закликає Росію дотримуватися поступового підвищення цін на газ • Із 2009 року середньоазійський газ продаватимуть іншим країнам за «європейськими цінами» • Олексій Івченко: Українська економіка і сьогодні готова купувати газ за європейськими цінами • Юлія Тимошенко припускає, що ведуться кулуарнi переговори про пiдвищення цiни за газ, на якi її уряд не давав директив • Україна купуватиме газ по 179,5 доларів протягом усього 2008 року – речник «Нафтогазу» • Олександр Турчинов: Україна не планує порушувати в Москві питання про підвищення ціни на транзит газу • Газові переговори тривають • Віктор Ющенко називає брехнею повідомлення, що він домовлявся з Путіним про ціну на газ для України у 312 доларів • Президент зняв гриф секретності з директив делегації України на переговори з Росією з питань переходу на прямі поставки газу • Віктор Балога: Юлія Тимошенко спотворила зміст домовленостей Президентів України та Росії в листі до Віктора Ющенка • Тимошенко не збирається повністю виконувати газові домовленості Ющенка і Путіна • «Газпром» домовився з «Нафтогазом» і зняв обмеження на газ для України
XS
SM
MD
LG