Доступність посилання

ТОП новини

Євросоюз та США домовились про шляхи врегулювання розбіжностей в питанні безвізового режиму для країн-членів ЄС


Раніше Сполучені Штати вже підписали із Чехією, Латвією та Естонією угоди, за якими громадяни цих країн зможуть їздити до США на короткий час без віз.

Член керівництва Євросоюзу Франко Фраттіні в четвер на прес-конференції у словенському місті Брдо повідомив: «Наша мета – це участь усіх країн ЄС, незалежно від різниці між новими членами Євросоюзу, у програмі безвізового режиму зі США. Наші цілі амбіційні, але реалістичні. Ми почнемо переговори найближчими днями».

А офіційний Вашингтон заявляє, що буде продовжувати переговори з цього питання з кожною країною окремо і водночас будуть проводитися консультації з Євросоюзом.

Міністр внутрішньої безпеки США Майкл Чертофф заявив: «Ми будемо ставитися до всіх країн однаково, чи то представники старої чи нової Європи. Вимоги до всіх будуть однакові. Звичайно ж, не всі держави зможуть виконати їх одночасно, тому й терміни приєднання до цієї програми будуть для кожної країни індивідуальними. Але у нас буде один критерій, не для всієї Європи, а для кожного окремого учасника програми безвізового обміну».

Сполучені Штати вже підписали із Чехією, Латвією та Естонією угоди, за якими громадяни цих країн зможуть їздити до США на короткий час без віз.
XS
SM
MD
LG