Доступність посилання

ТОП новини

Україна не приєднається до Плану дій щодо членства у НАТО на Бухарестському самміті, – заявив в ефірі Радіо Свобода народний депутат України з Партії регіонів Тарас Чорновіл


«Ми не можемо приєднуватися хоча б по одній причині – ми формально не завершили попередній етап. У нас немає звіту про виконання попереднього плану дій Україна-НАТО», – заявив народний депутат України з Партії регіонів.

«Ми не можемо приєднуватися хоча б по одній причині – ми формально не завершили попередній етап. У нас немає звіту про виконання попереднього плану дій Україна-НАТО. У нас не завершений цей етап. У нас не розроблені хоча б якісь характеристики, параметри нового плану ПДЧ. Це трошки виглядає так, як ніби в інститут прийшли, не закінчивши ще дитячий садок», – заявив народний депутат України з Партії регіонів Тарас Чорновіл.

Президент Віктор Ющенко переконаний, що Україна приєднається до Плану дій щодо членства у НАТО вже на Бухарестському саміті. Глава Української держави про це заявив у четвер під час візиту до Брюсселя.

Раніше Президент, Прем’єр та спікер направили листа про приєднання України до ПДЧ щодо НАТО. Після чого опозиція сім тижнів блокувала роботу парламенту. Як наслідок Верховна Рада ухвалила постанову, у якій йдеться, що Україна може приєднатися до Альянсу тільки за результатами референдуму.

На початку квітня у Бухаресті відбудеться саміт НАТО. На ньому, серед іншого, обговорюватиметься питання, чи пропонувати Україні приєднатися до Плану дій з членства в НАТО.

Матеріал до теми:

• Яап де Гооп Схеффер: НАТО має на бухарестському саміті дати Україні і Грузії чіткий сигнал, що двері для них відчинені • Президент США Джордж Буш має відвідати Україну наприкінці березня, напередодні саміту НАТО в Бухаресті • Конфлікт безпеки: протистояння, а не єдність • Кому потрібен План дій щодо членства в НАТО? • Історична правда – найпереконливіший аргумент на шляху вступу країни до НАТО, вважають чеські аналітики
XS
SM
MD
LG