Доступність посилання

ТОП новини

У Косові обстріляли українських миротворців – 14 поранених, один у тяжкому стані


Тяжкопораненого міліціонера перевезли вертольотом до шпиталю на американську базу «Бонстiл». А решту із легкими пораненнями доправили до французького вiйськового шпиталю. За даними МЗС України, в понедiлок близько 6 ранку полiцейськi сили Мiсiї ООН у Косові iз застосуванням сили звiльнили примiщення суду в косовськiй Мiтровицi вiд групи осiб, якi захопили його 14 березня. Проте пiзнiше бiля будiвлi суду знову зiбралися десятки людей з гаслами протесту. Згодом у примiщення суду були кинутi двi гранати, також його було обстрiляно з автоматичної зброї. Внаслiдок цих подiй і постраждали українські мiлiцiонери.


Тяжкопораненого міліціонера перевезли вертольотом до шпиталю на американську базу «Бонстiл». А решту із легкими пораненнями доправили до французького вiйськового шпиталю.

За даними Міністерства закордонних справ України, в понедiлок близько 6 ранку полiцейськi сили Мiсiї ООН у Косові iз застосуванням сили звiльнили примiщення суду в косовськiй Мiтровицi вiд групи осiб, якi захопили його 14 березня. Проте пiзнiше бiля будiвлi суду знову зiбралися десятки людей з гаслами протесту. Згодом у примiщення суду були кинутi двi гранати, також його було обстрiляно з автоматичної зброї. Унаслiдок цих подiй і постраждали українські мiлiцiонери.

МЗС України аналiзує ситуацiю, яка вiдбувається в Косово, i вживатиме усiх заходiв для захисту громадян України, якi перебувають на територiї краю, повiдомила прес-служба вiдомства в понедiлок.

У повiдомленнi наголошено, що посольство України в Сербiї тiсно спiвпрацює з командуванням українського миротворчого пiдроздiлу i керiвництвом французького вiйськового шпиталю та шпиталю американської бази «Бонстiл».

Раніше міністр закордонних справ повідомив, що до розблокування українських миротворців були залучені французькі підрозділи.

«У Косовому були заблоковані бойовиками поліцейські дільниці і закидані гранатами і обстріляні співробітники МВС України, які перебувають у складі миротворчих сил ООН. 14 поранені, один у важкому стані... Це серйозна надзвичайна подія для нас, вперше це відбувається із миротворчою місією ООН на території Косова. Ми вживаємо зараз усіх заходів, щоб підтримати наших бійців», – заявив Юрій Луценко.

Співробітники МВС України входять до складу миротворчих сил ООН у Косовому.

Це перший подібний інцидент, відколи українські підрозділи увійшли до Косова у вересні 1999 року.

Загалом під час сутичок у понеділок постраждало понад 30 міжнародних миротворців з місії ООН і НАТО, а також близько 70 цивільних сербів.

Матеріали до теми:

• Щонайменше 25 поліцейських ООН, 8 миротворців НАТО і десятки сербів постраждали сьогодні внаслідок сутичок у північному косовській Мітровиці

XS
SM
MD
LG