Доступність посилання

ТОП новини

Що може роз''єднати правлячу коаліцію? Хто найкраще в Україні володіє технікою «жорстких» переговорів? (Огляд преси)


Ірина Біла Київ, 18 березня 2008 (RadioSvoboda.Ua) - Сьогоднішнє голосування у Верховній Раді з перевиборів мера Києва може стати переломним моментом в історії помаранчевого альянсу, переконують «Київські відомості». Теоретично ситуація, коли частина НУ-НС не підтримає постанову про перевибори, може слугувати приводом для розпаду коаліції. Відтак, БЮТ може взяти курс на дострокові вибори і парламенту, і Президента.

Український політикум – доволі закрита структура, тому потрапити туди молодим політикам коштує чимало зусиль. Разом з тим нині не спостерігається особливого прагнення політичних еліт до оновлення. Відтак цей процес поки що йде за принципом «винятку», а не свідомого добору молодих та перспективних кандидатур. Видання «Главред» пропонує рейтинг наймолодших політиків із різних політичних таборів та представників усіх гілок влади. Граничний вік кандидатів – не більше 35 років. Чи є потенціал у цих людей? Про це йдеться у статті «Нові йдуть».

Нині ніхто з представників українського політикуму не володіє технікою «жорстких» переговорів так майстерно, як нинішній Прем’єр-міністр, стверджує «Інвестгазета». Блеф і емоційний пресинг дозволяють їй швидше домовлятися. У статті «Зі щитом або на щиті» видання пропонує кілька типових характеристик ведення «жорстких» переговорів.

Олександр Скипальський упродовж деякого часу очолював охорону Ющенка в його виборчому штабі. Він перший, як стверджує газета «Вечірні вісті», хто попередив про можливість теракту. Про причини, котрі завадили тоді відвести отруєння, а сьогодні не дозволяють просуватися по шляху розкриття цього безпрецедентного злочину, про оточення Президента і про багато чого іншого генерал Скипальський розповідає кореспондентові видання у статті «Секретні файли генерала СБУ».

Про ймовірне подорожчання залізничних квитків пише газета «Голос України». Залізничники аргументують це тим, що, мовляв, вартість квитків не покриває їхніх витрат. Тим більше, переконують вони, рухомий склад потребує модернізації, оновлення тощо. І це правда. Але не вся, зазначають газетярі і розповідають про другу правду в матеріалі «Бідний, бо...або Чому "Укрзалізниця" хоче зарізати курку, що несе золоті яйця».
XS
SM
MD
LG