Доступність посилання

ТОП новини

Косовську Мітровицю відвідають керівники МВС України і Польщі для з’ясування питань безпеки українських і польських поліцейських


Таке рішення ухвалили після загибелі українського миротворця, повідомив речник Міністерства закордонних справ Василь Кирилич.

Таке рішення ухвалили після загибелі українського миротворця, повідомив речник Міністерства закордонних справ Василь Кирилич.

«Опрацьовується питання відвідання сьогодні міністром внутрішніх справ Республіки Польща цього регіону – Косова – для аналізу та оцінки ситуації. Український підрозділ є спільним підрозділом польської частини. І власне польське командування забезпечує загальне керівництво цим підрозділом. Опрацьовується питання відбуття міністра внутрішніх справ України до Косова для з‘ясування ситуації. Результати аналізу і вивчення ситуації з огляду на безпекові моменти будуть узагальнені і передані керівництву держави для ухвалення рішення», – сказав речник МЗС Ураїни.

Василь Кирилич також повідомив, що Консул України, який сьогодні також перебуває у Митровиці, розглядає питання якнайшвидшого повернення тіла померлого українського правоохоронця на батьківщину.

За даними Міністерства внутрішніх справ України, внаслідок вчорашніх сутичок постраждали 20 членів українського контингенту, понад 80 правоохоронців Франції і Польщі та сербів.
XS
SM
MD
LG