Доступність посилання

ТОП новини

Перевибори мера Києва: Леонід Черновецький не бачить конкурентів, а коаліція збирається обирати єдиного кандидата


Леся Бакалець За словами депутата фракції НУ-НС Кирила Куликова, кандидатом від коаліції може стати Віталій Кличко, Юрій Луценко, Олександр Омельченко або представник БЮТ. Коли ж точно прізвище конкурента Черновецького стане відомим, парламентська більшість поки що замовчує.


За словами депутата фракції НУ-НС Кирила Куликова, кандидатом від коаліції може стати Віталій Кличко, Юрій Луценко, Олександр Омельченко або представник БЮТ. Коли ж точно прізвище конкурента Черновецького стане відомим, парламентська більшість поки що замовчує.

Чинний мер Києва Леонід Черновецький дострокові вибори законними не вважає, але оскаржувати рішення Верховної Ради у суді не буде і вже готується до мерських перегонів. Мовляв, кияни своїми голосами самі покажуть, кого хочуть бачити головою міста.

«Звичайно, ми могли б сьогодні з моєю командою подавати різні позови до різних судів. Та я не буду робити цього принципово. Ми йдемо на вибори, і я думаю, що наша команда в Київраді збільшиться в півтора-два рази, що дасть мені можливість проводити рішення абсолютно незалежні від багатьох корумпованих депутатів як Верховної Ради, так і місцевої ради», – заявив Леонід Черновецький.

Щодо передвиборної кампанії – Леонід Черновецький переконує, буде максимально коректним у своїх виступах, торкатиметься тільки господарських питань. І обіцяє не робити дій, що компрометують «будь-яких лідерів, які існують в Україні». Конкурентів для себе чинний мер не бачить.

Коаліція вирішує, хто ж буде тим самим суперником Леонідові Чернівецькому

Лідер фракції НУ-НС В’ячеслав Кириленко заявив, назвати прізвище єдиного претендента на посаду київського голови більшість поки що не може: «Ані наші партнери із БЮТ, ані інші політичні сили поки що не готові давати відповідь стосовно початку проведення процедури визначення єдиного кандидата від демократичних сил. Із боку НУНС готовність до такої розмови є. Це є додатковим ризиком для демократичних сил».

А БЮТ переконує: вони будуть висувати свого кандидата. Хто ця особа, також невідомо, проте у своїй перемозі вони наперед переконані, каже депутат від БЮТу у Київраді Анатолій Семинога.

«Блок Юлії Тимошенко обов’язково буде висувати свою кандидатуру, і переконаний, що ця кандидатура переможе ще в першому турі, бо ми сьогодні маємо серйозну підтримку в місті Києві, на попередніх виборах нас підтримало майже 47% киян», – заявив депутат від БЮТу у Київраді Анатолій Семинога.

Раніше член фракції НУ-НС Кирило Куликов сказав, що єдиним кандидатом від демократичних сил на дострокових виборах мера Києва може стати Віталій Кличко, Юрій Луценко, Олександр Омельченко або представник БЮТ.

Позачергові вибори Київської міськради і столичного міського голови Верховна Рада призначила вчора. «За» проголосувало 246 депутатів. За постановою, позачергові вибори мають пройти в останню неділю 70-денного терміну від дня вступу в силу цього документа. Таким чином перевибори відбудуться у перших числах червня.

Матеріали до теми:

• Верховна Рада проголосувала за позачергові вибори мера Києва • Черновецького проміняли на Кабмін? • Юлія Тимошенко зробила перший крок в обмеженні своїх прав. (Точка зору) • Нові вибори мера столиці. Верховна Рада сказала своє слово

• Битва за Київ загальноукраїнського масштабу • У вівторок Верховна Рада розгляне усі коаліційні питання – голова фракції БЮТ • Парламентські плани. У кожного свої • Юлія Тимошенко: БЮТ не братиме участі в роботі Верхівної Ради доти, доки не буде ухвалено постанову про проведення дострокових виборів мера Києва

• Віктор Ющенко відсторонив Леоніда Черновецького від виконання обов''язків голови Київської міськадміністрації на 15 днів • Усім мерам мер. Що стоїть за намірами усунути Леоніда Черновецького з посади керівника столиці? • Мер Києва проти Прем’єра. За кого Президент?
XS
SM
MD
LG