Доступність посилання

ТОП новини

Судове слухання справи за фактом вибуху побутового газу у Дніпропетровську перейшло у стадію судового слідства


У залі Жовтневого райвиконкому Дніпропетровська, де триває суд, сьогодні перебуває близько трьох десятків потерпілих.

У залі Жовтневого райвиконкому Дніпропетровська, де триває суд, сьогодні перебуває близько трьох десятків потерпілих.

Суд перейшов до заслуховування показань свідків. За інформацією адвокатів, щодня встигатимуть брати свідчення лише кількох осіб, відтак, за прогнозами, судовий процес триватиме ще щонайменше два-три місяці, – повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Загальна кількість учасників цього процесу безпрецедентна для України – близько 500 людей. Понад 420 людей визнані потерпілими внаслідок аварії.

Близько 40 потерпілих подали позови щодо компенсацій моральних збитків до ВАТ «Дніпрогаз», заявлені суми коливаються від 100 тисяч до 1 мільйона гривень на одну особу. Однак частина людей заявляє, що через непоінформованість не встигли подати позовні заяви, тепер же, за роз’ясненням представників суду, це робити пізно.

Адвокат «Дніпрогазу» Андрій Циганков переконаний: про відшкодування моральних збитків потерпілих компанією «Дніпрогаз» говорити зарано, провина підсудних, трьох посадовців компанії, наразі не встановлена.

Вибух побутового газу, що стався в житловому будинку Дніпропетровська восени минулого року, забрав життя 23 людей.

Прокуратура Дніпропетровської області направила до суду справу, порушену за статтею: службове недбальство, що призвело до тяжких наслідків. На лаві підсудних наразі троє керівників «Дніпрогазу» – гендиректор, його заступник та головний інженер.
XS
SM
MD
LG