Доступність посилання

ТОП новини

Бухарестський саміт НАТО – це «момент істини у взаєминах між Україною та Альянсом», заявив заступник голови Секретаріату Президента


За словами Олександра Чалого, Віктор Ющенко відвідає Бухарестський саміт, на якому обговорюватимуть питання щодо приєднання України до Плану дій щодо членства в Альянсі.


За словами Олександра Чалого, Віктор Ющенко відвідає Бухарестський саміт, на якому обговорюватимуть питання щодо приєднання України до Плану дій щодо членства в Альянсі.

«Президент Ющенко виходить з того, що сьогодні є усі передумови – і міжнародні, і внутрішні – щоб Україна отримала позитивну відповідь на свій запит щодо ПДЧ під час Бухарестського самміту. Немає ніяких причин, щоб ця відповідь була не позитивною. Тому ми Бухарест розглядаємо як шанс для України. І ми ніяких інших шансів – ні у часі, ні в іншому просторі – не розглядаємо», – зазначив Олександр Чалий.

Можливість приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО під час Бухарестського саміту Альянсу – одна з тем, які 1 квітня у Києві розглядатимуть Президенти України і Сполучених Штатів, – заявив сьогодні Посол США Уільям Тейлор.

За його словами, США повністю підтримують прагнення України приєднатись до ПДЧ.

«Гарантовано на 100 відсотків, що Вашингтон підтримує прагнення України долучитись до ПДЧ, але питання, яке постає – коли це станеться? Після Києва наступна зупинка Президента Буша в Європі – це Бухарест. Там, під час самміту, Президент США та лідери інших держав – членів НАТО дискутуватимуть «українське питання». І я переконаний, що цей самміт буде успішним і для України, і для країн Альянсу», – зазначив Уільям Тейлор.

Українська влада очікує, що на квітневому саміті НАТО в Бухаресті Україну долучать до Плану дій щодо членства в Альянсі.

Матеріал до теми:

•&nbsp Відносини України з НАТО зміцнюються – головнокомандувач силами НАТО у Європі, генерал Бентц Креддок •&nbsp Генсек НАТО визнає, що консенсусу щодо України в Альянсі немає
XS
SM
MD
LG